Gaziantep'in Araban ilçesini ziyaret eden Gaziantep Valisi Erdal Ata ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve beraberindeki heyet ilçedeki tarihi eserleri yerinde görüp incelemelerde bulundu.
Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile beraberindeki heyet, Yavuzeli ilçesine bağlı Saraymağara köyü sınırlarında Sultan Murat Caddesi üzerindeki tarihi Anıt Mezarı'nı gezdi.
Kaymakam Hamza Türkmen'den tarihi yerler hakkında bilgi alan Vali Ata, daha sonra Hasanoğlu ile Hisar köylerindeki ve Elif Beldesindeki tarihi Anıt Mezarlar ile Gümüşpınar köyü sınırları içerisindeki Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi Septimus Severus Köprüsünü de gezdi. Hisar Köyü İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ata ile Milletvekili Erdoğan, öğrencileri sınıflarında ziyaret edip yaptıkları ders hakkında öğrencilere sorular sordu. Ata ile Milletvekili Erdoğan öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra okul idaresinde de öğrenci sayısı ve eğitimin başarısı hakkında bilgiler alıp, okulun fiziki yapısında da incelemeler yaptı. Daha sonra Araban ilçesine geçen Vali Ata, Milletvekili Erdoğan ve beraberindeki heyet İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Bir hayırsever vatandaşın, İmam Hatip Lisesi yapılması için ilçe girişinde 10 dönüm arsa bağışında bulunduğu arsayı da gördükten sonra Vali Ata ile beraberindeki heyet akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.
(AI-Eİ-Y)

31.12.2012 19:39:34 TSI

Editör: Wan Haber