Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.
"Bir yıl sonrasını düşünüyorsan pirinç ekeceksin, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dikeceksin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştireceksin" sözüyle Gaziantep'in eğitim konusuna vermesi gerektiği ve verdiği öneme değinen Vali Erdal Ata, eğitimin uzun vadede sonuç alınacak bir yatırım olduğunu belirtti. Vali Ata, "Bizler şimdi eğitim konusunda bir şeyler yaparsak, gelecek nesillere yatırım yapmış oluruz. Gaziantep Valiliği olarak geçtiğimiz yıl inşaatını tamamladığımız 104 okul, 2161 adet derslik hazır durumda. Bu yıl hizmete açacağız. Aynı zamanda Gaziantep Valiliği kaynaklarıyla çalışmalarını devam ettirdiğimiz 60 okul inşaatı projelerimiz daha var. Bu okullar yüksek kapasiteli, depreme karşı dayanıklı olacaktır. Gaziantepli hayırsever İşadamlarının da okul yaptırma talepleri mevcut. Bizler bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz, Gaziantep yılda 50 bin kişi artan nüfusunu destekleyecek tedbirler alacağız. Tabi eğitim için fiziki şartların yanı sıra öğretmen kalitesi çok önemli'' dedi.
Eğitim için fiziki şartlar önemli olduğu kadar öğrenci, aile ve öğretmeninde eğitimi tamamlayıcı bir konu olduğunu belirten GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, "Eğitimde fiziki yapının değişimi ve iyileştirilmesi önemli ama zihinlerin de değişmesi gerekiyor. Şehrimiz için, özelliklede eğitim için yaptığınız başarılı çalışmaları sivil toplu örgütü olarak takip ediyoruz. Şehrimiz için çok yararlı olan bu projelere STK olarak her zaman desteklemeye geçmişte olduğu gibi şimdi de hazırız" şeklinde konuştu.
Şehrin ekonomisi üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, Erdal Ata, GAGİAD Yönetim Kurulu'ndan Gaziantep iş piyasası hakkında da bilgiler aldı.
"Ocak ayında 30,6'lık, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir artışla ihracattaki başarımız devam etti" diyen Özdurak, "Piyasa dinamikleri rahat değil ama yinede iyiye gidiyoruz" dedi.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özdurak, derneğin eğitim ve çevre fonu görselini temsil eden plaketi, eğitime katkılarından dolayı Vali Erdal Ata'ya takdim etti.
(FS-MEF-Y)

08.02.2013 16:25:24 TSI

Editör: Wan Haber