Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret ederek, Engelsiz Atölye'de incelemelerde bulundu.
Vali Erdal Ata, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından uygulamaya konulan Engelsiz Atölye'yi gezdi. Burada çalışan engelli vatandaşlarla sohbet eden Ata, atölyede incelemeler yaptı. Ata, yapılan çalışmaları beğendiklerini söyleyerek, çalışanları yaptıkları işlerden dolayı tebrik etti. Vali Erdal Ata daha sonra, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender'den atölye hakkında bilgiler aldı.
Engelli kişilerin geçimlerini temin etmelerinin sevindirici bir olay olduğunu belirten Vali Ata, "Kocaeli'de valilik, sanayi odası, belediye, Avrupa Birliği fonlarından kaynak almıştık. 130 kişinin çalıştığı tesis kuruldu. Zannediyorum özürlülerin istihdamına yönelik Türkiye'de yapılmış ilk tesis orasıydı. Gaziantep'te de özürlü istihdamına yönelik bir takım şeylerde, burada aynı faaliyetleri görmek sevindiricidir. Temennimiz bu tür işletmelerin sayısı artsın, özürlülerin gerek kamuda, gerekse özel sektörde yasal bir takım düzenlemelerle çalışanların bir hayli sayısı artsın. Tüm özürlülere iş verme imkanı yok ama geçmişle kıyasladığımız zaman çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Fakat benim aldığım bir bilgi, genellikle her Çarşamba günü bizim İŞKUR müdürlüğümüz iş arayan özürlülerimizle, işçi açığı olan iş yerleri sahiplerini bir araya getiriyorlar. Piyasada daha ziyade iş beğenmemezlik var. Dernek başkanı ve yöneticilerine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, Gaziantep Valiliği'nin verdiği destekler sayesinde projelerini hayata geçirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Gaziantep'te, özellikle engelliler konusunda şehrin dokusuna uygun bir çalışma ortamı yapılması lazımdı. Çünkü ben bu göreve geldiğimde bir tane olaydan çok rahatsız olmuştum. Bunlardan bir tanesi her gelen bana iş diyordu. Nasıl bir istihdam yapılacağı konusunda herkesin böyle bir sıkıntısı vardı. İkincisi kurumlara herhangi bir şekilde gidildiğinde; 'bugün git yarın gel.' Allah devletimize çok versin. Gaziantep Valiliği sayesinde bu engelsiz atölyeler projesini gerçekleştirdik. Bu bize sağlanan imkanı da şu anda yürütüyoruz. Burada ikinci projemiz, evinden alıyoruz. Hangi kurumda işi varsa, sağlık kurulu raporlarından tutun, ilaç almadan her yere götürüyoruz. Burada bir sosyologumuzla hizmet vermekteyiz. Bu da Gaziantep için ayrı bir şans oldu."
Yapılan konuşmaların ardından Hulusi Kalender, Vali Erdal Ata'ya el işlemesi tepsi hediye etti. Daha sonra Vali Ata da, engellilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
(FS-SO-Y)

07.02.2013 11:37:36 TSI

Editör: Wan Haber