Gaziantep Valisi Erdal Ata, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 80'nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığını söyledi.
Vali Erdal Ata, yayınladığı mesajında, "Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda, işgal kuvvetleri parçalama ve paylaşma planlarını uygulamak üzere, elimizde kalan son toprak parçası Anadolu'ya saldırmışlar. Vatanımızın dört bir yanının işgal edilip Anadolu'nun sahipsiz kaldığı, her şehir ve kasabanın kendi mücadelesini verdiği günlerde Antepliler, Büyük Önder'in yaktığı hürriyet ışığın arkasından koşarak topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı, hiçbir yerden yardım ve destek almadan 11 ay boyunca direnmişlerdir. Anteplilerin bedelini 6317 şehit vererek, ödedikleri o müthiş direniş, Anadolu insanına yeniden umut olmuş, inanç olmuş ve Milli Mücadelenin başlamasına da öncülük etmiştir" dedi.
"Gaziantep'in milli mücadelemizde yazdığı kahramanlık destanını yakından bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi şehrimizi 80 yıl önce bugün teşrifleriyle onurlandırmıştır" diyen Vali Ata, şöyle devam etti:
"Tüm tarihçiler kabul etmişlerdir ki; Antep savunması; yiğitliğin, cesaretin ve kahramanlığın tarihi ve onurlu bir belgesidir. Antep savunması; Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının ulaştığı son noktayı gösteren bir kurtuluş mücadelesidir. Antep savunması; oluş şartları ve elde edilen zaferin önemi bakımından Türk Tarihinin altın sayfalarına yazılmış bir destandır. Bu nedenledir ki, Gaziantepliler Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar' iltifatına mazhar olmuşlardır. İşte bu şanlı direniş nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından Antep'e Gazilik unvanı tevcih edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık savaşı veren, milletin evlatları olarak bu mücadelemiz ile ne kadar gurur duysak azdır. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu aziz Türk milletinin; hürriyet ve bağımsızlığının simgesi ay-yıldızlı bayrağına, medeni dünya ailesinin en saygın üyesi olarak Cumhuriyetine, geçmişten gelen milli ve manevi değerleriyle yoğrulmuş güçlü ve köklü birlik ve beraberliğine, sarsılmaz iradesine, yeryüzünde 1000 yıldan beri vatan olarak üzerinde hayat sürdüğü Anadolu'nun bir karış toprağına dahi hiç kimsenin zarar veremeyeceğine, vatan, bayrak, namus ve hürriyetine yönelecek her türlü bölücü, yıkıcı hain emellere karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla karşı koyacağına hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. İşte bu nedenlerle Millet olarak, çağdaş ve kalkınmış ülkeler arasında yerimizi almak ve bulunduğumuz dünyada söz sahibi olmak için; çağın getirdiği ve gerektirdiği şartları yaşama geçirmemiz, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine ilk günkü heyecanla sahip çıkmak ve bu inancı ilelebet sürdürmemiz gerekmektedir. Hep birlikte Gaziantep'imizi sanayi ve ticarette olduğu kadar; eğitim, kültür, sanat, turizm ve spor alanında geliştirerek, çağdaş medeniyet seviyesine yükseltmek görevimizdir. Şehitlerimize, gazilerimize minnet borcumuzu onların bıraktığı bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkarak ödeyebiliriz. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'i teşriflerinin 80'nci yıldönümünü kutlarken, başta Büyük Önder olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Gazianteplilerin bu onurlu günlerini kutluyorum."
(MDC-MEF-Y)

24.01.2013 18:59:56 TSI

Editör: Wan Haber