Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ve Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün katıldı.
Eski hükümlülerin girişimcilik eğitimi aldığı sertifika töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, eski hükümlülerin girişimci olarak hayata atılacak olmasından çok etkilendiğini belirterek, "Sizi burada görmek, kutlamak için geldim. Canı gönülden kutluyorum. Büyük cesaret gösterdiniz. İsteğiniz var. Gayretiniz var. Bu cesaretinizin altının dolu olduğu belli" dedi. Hiçbir işin kolay olmadığının altını çizen Vali Altıparmak, güven ve doğruluğun en büyük sermaye olduğunu ifade ederek, "Zor diye yılmayacağız. İşimizin üzerinde durarak disiplinli çalıştığımız zaman kapıların açıldığını göreceksiniz. İş fırsatlarının en yoğun olduğu ilde yaşıyorsunuz. Başarılı olmama şansınız yok" diye konuştu.
Vali Altıparmak yılda yeni 27 bin işyerinin açıldığı Antalya'da yıl içinde kapanan iş yeri sayısı düşüldüğü zaman net 14-15 bin girişimcinin devam ettiğini dile getirerek, "Bunların arasında olmak kolay değil ama bunu en iyi bilecek sizlersiniz" dedi. Türkiye'nin KOSGEB, İŞ-KUR ve yeni ajanslarla hızlı bir kalkınma atağına girdiğini kaydeden Vali Altıparmak tarımda, ticarette, sanayide uluslararası potansiyele sahip olan Antalya'da bir girişimcilik okulunun açılarak iş geliştirme merkezi kurulması gerektiğinin altını çizdi. Vali Ahmet Altıparmak, 2 yıl içinde 2001 girişimciyi eğittiğini ifade ettiği KOSGEB'e teşekkür etti. Vali Altıparmak, yaklaşık 160 işyerinin bizzat destek verilerek açılmasının önemli olduğunu belirterek, "Şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Bol kazançlar diliyorum" dedi.
TÜRKİYE'DEKİ İŞLETMELERİN YÜZDE 99.7'Sİ KOBİ
Törende konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz de, Türkiye ekonomisinin gelişiminde KOBİ'lerin önemine değindi. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99.7'sinin KOBİ ölçeğindeki işletmelerden oluştuğunu anlatan Tüysüz, ekonomide istihdamın yüzde 78'ini, ihracat, katma değer ve yatırımın yüzde 50'den fazlasını da KOBİ'lerin oluşturduğunu anlattı.
Tüysüz, KOSGEB tarafından Türkiye'de 2 yılda 120 bin civarında girişimciye eğitim verildiğini, bunlardan 6 binden fazla kişinin kendi işini kurarak 30 bin kişiye de istihdam sağladığını dile getirdi. Girişimcilik eğitimine katılanlara uygun görülen proje sunması halinde 100 bin liraya kadar destek verildiğini vurgulayan Tüysüz, KOSGEB olarak iş fikrini plana dönüştürerek piyasada yer almak isteyen girişimcilerin yanında yer aldıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak protokol ile birlikte girişimci adaylarına sertifikalarını verdi.
(SK-Y)

18.01.2013 11:02:01 TSI

Editör: Wan Haber