Muş Valisi Ali Çınar, 10 Ocak İdareciler ve Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı.
Vali Ali Çınar, açıklamasında, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, milletin ortak sesi olmasından öteye, kamuoyunun da vicdanını temsil ettiğini vurguladı. Çınar yaptığı yazılı açıklamada; "Ülkemizin dört köşesinde çalışan basın mensuplarımız, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak amacıyla kamu yararını gözeterek, tarafsız ve doğru habercilik anlayışı içerisinde halkın sesi olma görevini üstlenmiş, düşünce özgürlüğünün, hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuştur. Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde böylesine hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin şartı ise, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması ile eleştirilere tabi tutulan kurumların saygınlığına özen göstermek ve insanların kişilik haklarına da saygılı olmaktır. 2023 vizyonuyla; her alanda kalkınan ve gelişen Devletimiz, demokrasi, düşünce ve haber alma özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasında da her geçen gün daha ileriye gitmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın emekçilerimizin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü" kutlar, sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl geçirmelerini temenni ederim" ifadelerini kullandı.
"KAMUSAL ALANDA BAŞARILI ADIMLAR ATILIYOR"
Vali Çınar, İdareciler Günü açıklamasında ise, ülkemiz son yıllarda gerçekleştirdiği reformlar ve vatandaşlara hizmet için kamusal alanda attığı başarılı adımlarla dünyanın en gelişmiş, en demokratik ülkeleri arasındaki yerini ön sıralara taşıdığını vurguladı. Çınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Devletimizin yereldeki temsilcisi olan mülki idari amirlerimiz ve idarecilerimiz, sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve güven bağlarını da güçlendirmektedir. Devlet olarak hedeflediğimiz 2023 vizyonu çerçevesinde; halkımızın yaşam standartlarının ve refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla, insan odaklı yönetim, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda, ülkemizin dört bir yanında büyük bir fedakârlık ve görev aşkıyla çalışan mülki idare amirlerimiz ve idarecilerimizin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle; toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle çalışan, ülkemizin gelişmesinde, standartlarının yükseltilmesinde büyük emeği bulunan tüm Mülki İdare Amiri meslektaşlarımın ve idarecilerimizin "İdareciler Günü'nü" kutluyor, ülke olarak gücümüzün ve etkinliğimizin artmasında büyük önemi olan çalışmalarında üstün başarılar diliyorum."
(RD-MET-Y)

10.01.2013 12:57:41 TSI

Editör: Wan Haber