Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Polisevi'nde düzenlediği toplantıda Aydın merkezde görev yapan basın mensupları ve köşe yazarlarıyla buluştu. Toplantıya, Aydın Valisi Kerem Al'ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ile daire müdürleri de katıldı. Vali Al, toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının sorularına daire müdürleri ile birlikte cevap veren Vali Al, Aydın için önemli açıklamalarda bulundu.
"AYDIN'IN MR'INI ÇEKTİK"
Toplantının başında kendisine yöneltilen jeotermal enerjinin ısıtmada ve soğutmada kullanılması yönündeki soruyu cevaplandıran Vali Al, 20-25 yıl önce jeotermal enerjinin tespit edildiğini ancak günümüz teknolojisinde jeotermal enerjiyi ısıtma ve soğutmada kullanmanın büyük avantaj sağladığını belirtti. Aydın'ın yer altı haritasını çektiklerini belirten Vali Al, "Sadece bu iş için 300-500 bin TL civarı para harcadık. Yeraltının MR'ını çektik diyebiliriz. Bu gelişmeler doğal alarak zaman alıyor" dedi.
Vali Al'ın ardından söz alan Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ise Aydın'ın yaşadığı mevsimler itibariyle ısıtılmasından çok soğutulmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti. Aydın-İncirliova arasındaki kuyu açılabilecek yerleri belirlendiklerini belirten Aktemur, "Ruhsat verilebilecek sahaları tasarladık. İlk olarak Aydın'ın batısında bulunan mahallelerde jeotermal enerjiyi kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Jeotermal konusundaki çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
AYTER HAREKETE GEÇİRİLECEK
AYTER alanında jeotermal potansiyeli bulunduğunu kaydeden Vali Al bu alanla ilgili ihaleye çıkacaklarını söyledi. Vali Al şöyle konuştu: "Yaklaşık 20 firmaya ihaleye davet için davetiye gönderdik. Burada büyük bir sağlık turizmi potansiyeli var. Üniversitemiz ile de ortak çalışıp bu alanı Aydın için harekete geçirmeyi planlıyoruz. Afyon'un termal turizm açısından nerede olduğunu görüyoruz. Bizim potansiyelimiz Afyon'dan daha yüksek"
EFELER KAYMAKAMLIĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Aydın'ın büyükşehir olduğu ve adı Efeler olacak olan merkez ilçe için çalışmaların nasıl gittiği yönünde soru sorulması üzerine konuşan Vali Al, "Efeler Kaymakamlığı'nın kurulması yönünde çalışmalarına başladık. Efeler Kaymakamlığı'nın binasını tahsis ettik. Nüfus Müdürlüğümüzün üstünü Efeler Kaymakamlığı yapacağız" ifadelerini kullandı.
ADLİYEYE YAKIŞIR BİNA
Son dönemde Aydın'ın gündemi meşgul edilen konulardan biri olan Aydın adliyesinin yeni binasının nereye yapılacağı konu hakkında da konuşan Aydın Valisi Kerem Al, şunları söyledi: "Aydın Adliyesi'ne yakışır ve gösterişli bir bina yapacağız. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Belediyenin önerdiği yerde trafik yönünde bir sıkıntı oluşabileceği bildirildi. Cezaevinin yanında önerilen bir alan vardı. Burası da cezaevinin yakınında olduğu için düşünülmüyor. Çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
ANKARA'DAKİ ÖĞRENCİLER
Mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresi'nde olan Ankara'daki Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kullandığı bir bölümünde Ankara'daki Aydınlı öğrencilerin kaldığı binadaki dairelerin ihaleyle satışını bir seferliğine iptal ettiğini kaydetti. Vali Al, "Bu yönde çok sayıda talep aldık. Bende çocuklarımız perişan olmasın diye iptal yoluna gittim. İl Genel Meclisi kararı almış. Bu kararın iptalini yine onlar yapacak"dedi.
AYDIN'A İKİ KAMPÜS
Eğitim konusunda Aydın'a önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Vali Al, iki yeni kampus alanının Aydın'a kazandırılacağını açıkladı. Vali Al, bu konuda Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin neler yapıldığını anlatılmasını istedi. Töre, konu ile ilgili şunları söyledi: "Çeştepe'ye 164 dönüm, Kardeşköy'e ise 144 dönümlük iki büyük kampus yapacağız. Aydın'daki liselerimizi bu bölgelere taşıyacağız. 164 dönümlük alanda nisan-mayıs aylarında temel atmayı planlıyoruz. Bu proje Türkiye'de ilk 8 proje içine girdi. 144 dönümlük projede de zemin etüdlerini yaptık. İmar tadilatlarını da Bakanlığımıza teslim ettik"
Sohbet havasında geçen toplantının ardından toplu fotoğraf çektirildi.
(GY-İK)

15.12.2012 14:32:47 TSI

Editör: Wan Haber