Aydın Valisi Kerem Al, Kuyucak ve Buharkent'te yapımı devam eden göletlerle yeni yapılacak gölet yerlerinde incelemelerde bulundu.
Vali Kerem Al'a incelemeleri sırasında Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çevik, Özel İdare Genel Sekreteri H.İbrahim Aktemur, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, kurum amirleri ve teknik personel eşlik etti.
İlk incelemeyi Turhal Yaylası Gölet yerinde gerçekleştiren Vali Kerem Al, gölet havzasını gezerek, teknik heyetle beraber gövdenin yapılacağı yeri tespit etti. Daha sonra Kuyucak Pamukören Beldesi Arapderesi Göletine geçen Vali Al, yağan yağmura ve çamura aldırmadan gölette incelemelerde bulundu. Su tutmaya devam eden gölet hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Taşoluk ve Buharkent Gündoğan Köylerini de ziyaret eden Vali Al, köylülerle çay içip, sohbet etti. Taşoluk ziyaretinde köylülerin Gündoğan köyü ile sınır sorunları olduğunu ve yakınlarında bulunan kömür ocaklarından dolayı yollarının sürekli bozulduğunu ifade etmeleri üzerine, sorunların çözümü konusunda gerekenlerin yapılacağını ifade etti.
Köy ziyaretlerinin ardından Kurtuluş Beldesi Dereköyü gölet yeri incelemesinde bulunan Vali Al, havzayı gezerek gölet gövdesinin yapılabileceği alanları tespit ederek teknik çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
Son olarak Nazilli İlçesine geçen Vali Al, Nazilli'de yapılması düşünülen okul sahasında incelemelerde bulundu ve okul hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnşaatı devam eden 400 yataklı Nazilli Bölge ve Araştırma Hastanesinde çalışmaları da yerinde gören Vali Al, müteahhit firma yetkililerinden inşaat hakkında bilgi aldı ve ne zaman biteceğini sorarak bir an önce tamamlanmasını istedi.
(MB-İK)

09.02.2013 10:23:47 TSI

Editör: Wan Haber