Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İlkadım Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi'nde İletişim Bölümü öğrencileri için hazırlanan Gazetecilik Bölümü Laboratuvarı ve fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.
Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çalışmalar hakkında Okul Müdürü Mustafa Şahin'den bilgiler aldı. Okulun çalışmaları ve durumu hakkında Vali Aksoy'a bilgiler veren Müdür Mustafa Şahin, "Okulumuz 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. İletişim Teknolojileri Alanı, Gazetecilik Alanı ve Radyo Televizyon Alanı ve Lojistik Bölümü ile ilgili eğitim ve öğretim veriyoruz. Ayrıca bu sene okulumuzda 'Rota' isimli aylık bir gazete çıkarttık. Bu gazetemiz her ay bin adet kuşe kağıda basılıyor. Gazetemizde, okulumuzun çalışmaları ve Samsun'da olan önemli gelişmeler olacak" dedi.
Gazeteyi inceleyen Vali Aksoy, yayını başarılı bulduğunu söyledi. Ardından Vali Aksoy, İletişim Bölümü öğrencileri için hazırlanan 'Gazetecilik Bölümü Laboratuvarı' ve öğrencilerin hazırladığı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Laboratuvar ve serginin açılış kurdelesi Vali Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Okul Müdürü Mustafa Şahin tarafından kesildi.
Kurdele kesimi sonrasında laboratuvarda bulunan öğrencilerle sohbet eden Vali Aksoy, onlardan çalışmalar ve çıkarttıkları 'Rota' isimli gazete hakkında bilgiler aldı. Vali Aksoy ayrıca, öğrencilerinin ricası üzerine okulun fotoğraf makinesiyle basın mensuplarının fotoğrafını çekti. Fotoğraf sergisini gezen Aksoy, fotoğrafları başarılı bulduğunu belirtti.
(HAK-SLH-Y)

10.01.2013 16:40:08 TSI

Editör: Wan Haber