Düzce?Valisi Adnan Yılmaz, Gönül Elçileri projesinde Düzce'nin Türkiye'ye örnek olmasını istedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Vali Yılmaz, Gönül Elçileri projesi için destek istedi.
Kahvaltıya eşi ile katılan ve Düzce'de Aysel Yılmaz'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi için el ele verelim çağrısında bulunan Yılmaz, "Gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek gönüllü çalışmasını yaygınlaştırılmasını sağlamak toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiş projedir. Bu proje 2 yıllık bir dönemi kapsamaktadır. Projenin 5 ayağı vardır. Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli hizmetleri, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenmedir. Beşi bir yerde Düzce'de iyi örneklerle, Türkiye'de önde olmalıyız diye düşünüyorum. Gönül elçileri projesinde sizler adeta köprü olmalısınız diye düşünüyorum" dedi.
Sosyal Hizmetler kurum ve kuruluşlarında barınan çocuklar için haftada 1 günde olsa dayanışma davetinde bulunan Yılmaz,?"160 çocuğumuz bize emanet. Sosyal hizmetler kurum ve kuruluşlarında kalıyor bu evlatlarımız. Mevlana diyor ki aç herkese, açabildiğin kadar sineni; ummanlar gibi olsun İnançla geril ve insana sevgi duy; kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül.. İnsanı insan yapanda gönüllülüktür. Gönlü alınmamış hiç kimse kalmamalıdır. Gönül bir dost ister kahve, kahvehane, kahvaltı bahane. Doğal afetleri en yakından tanıyan bizler değil miyiz. Bizim elimizden tutanlar 1999 yılında yok muydu. Bunu en iyi anlayabilen hissedebilen sizlersiniz. O halde bugünleri biz 160 evladımıza aile sıcaklığını kavuşturmak için 1 haftada bir günümüzü günde 1 saatimizi onlara versek. Yaraları sarılan Düzce Türkiye'de adeta örnek olmalıdır. Önde gitmelidir. Çünkü biz bunun tanıklarıyız. Onun için pek ala biz 160 çocuğumuza koruyucu aileler oluşturabiliriz. Burada Düzcemizde ben ve eşim ve arkadaşlarımızı basının ustalarını gönül elçileri olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Basın mensuplarını Gönül Elçisi olmaya davet eden Yılmaz "Bizim kültürümüzde el uzatma, dayanışma var. Düzce Türkiye'ye örnek olmalıdır, önde gitmelidir. Biz el verebiliriz. 160 çocuğumuzu koruyucu ailelerle buluşturabiliriz. Ben sizleri gönül elçisi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Vali?Adnan Yılmaz, basının Düzce'de eğitime katkı verdiğine dikkat çekerek "Düzce'de eğitime önem verdiğinizi her zaman dile getiriyorsunuz. Katkı verdiniz, vermeye devam ediyorsunuz. Bizler kalkınmayı gerçekleştireceksek, sizlerle birlikte bunu başaracağız. İnandığım için söylüyorum. Birlik beraberlik içinde sizlerle biz bütün meselelerimizi aşarız. Çünkü hafızası olan sizsiniz. İhtiyacımızı bilen sizsiniz. Doğruları işaret eden sizsiniz. Onun için sizin bu güzel gününüzde bu güzel meseleleri, gönül elçisinde köprü olma konusunu sizlere taşımayı uygun gördüm. Katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
(AY-UU)

10.01.2013 16:02:37 TSI

Editör: Wan Haber