Düzce Valisi Adnan Yılmaz, 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için 2013 yılını milat kabul ettiklerini söyledi. Yeni yılda Düzce'ye çok güzel müjdeler vermeye hazırlandıklarına dikkat çeken Yılmaz, Ankara'dan ciddi anlamda destek aldıklarının da altını çizdi.
Milli Eğitimi Müdürlüğü Danışma Komisyonu toplantısına katılan Vali Yılmaz burada önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda özellikle prefabrik okullar ile ilgili yaşanan sıkıntıya değinildi. Sorunun çözümü için Ankara ile temas halinde olduklarını dile getiren Yılmaz "Çığlığımız duyuldu" dedi.
Toplantının sunumunu İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı. Yazıcı, katılımcılara, zorunlu eğitim, Griden Gökkuşağına Projesi, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Projesi, Avrupa Birliği Projeleri ve DEGEP hakkında bilgiler verdi.
Düzce merkezde derslik açığının olduğunu dile getiren Yazıcı, prefabrik okullar ile ilgili de ciddi sıkıntıların yaşandığını vurguladı. Yazıcı, prefabrik yapıların tamamen deforme olduğunu kaydederek "Şuanda ilimizde 13 ilköğretim, 3 ortaöğretim ve 1 eğitmi kurumu olmak üzere 17 oklumuz prefabrik yapı olup, fiziki olarak kullanıma elverişli değil ve çoğunluğu deforme olmuş durumdadır. Bu binaların acilen yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.
Vali Adnan Yılmaz ise 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için 2013 yılını milat kabul ettiklerini ifade ederek "Eğitim bizim birinci önceliğimiz. İnşallah 2023 yılında hedeflerimizi yakalayacağız. Ben eğitim çalışmalarından bu heyecanı ve kabiliyeti bekliyorum. Düzce'yi eğitimde layık olduğu noktaya getireceğiz. Bizim için 2013 milat olacak. Eğitim ve altyapıda hak ettiğimiz yatırımları hizmetleri alacağız. Bundan önce yapılmayanlar için bir özür borcumuz var. Bu zihniyetle açıklarımızı kapatacağız. Velilerimize seslenmek istiyorum. Okullar ikinci evlerimiz olmalı. Ben bunu daha önce söyledim ve gördüm ki bazı yerlerde neredeyse birinci evimiz olmuş" diye konuştu.
Verilecek çok güzel müjdeler olduğunu dile getiren Yılmaz "Verilecek çok güzel müjdeler var. Fakat para kasamıza girmeden açıklama yapmak istemiyorum. Bakanlık projelerimize destek veriyor. Çok güzel şeyler olacak" şeklinde açıklama yaptı.
Yılmaz prefabrik okullar ile ilgili sorunun çözümü için Ankara'dan destek aldıklarını belirterek "Bakanımız Mehmet Ali Şahin buraya geldiğinde prefabrik okulları gördü ve sorunun bir an önce çözülmesi için gerekeni yapacaklarını söyledi. Demek ki çığlığımız duyulmuş. Bundan sonra hiç bir öğrenci devletim elimden tutmadı diyemeyecek. Biz her zaman öğrencilerimizi dinlemeye ve onlara destek vermeye hazırız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı Eğitim Kampusü Projesi için 2013 yılı Şubat ayında proje ihalesine çıkılacağını açıkladı. Haziran ayında da inşaat ihalesinin yapılacağını belirten Yazıcı, kampusün yaklaşık 6 bin öğrenci kapasiteli olacağını belirtti.
Kampüs Projesi kapsamında toplamda 524 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yazıcı, proje ile ilgili şu bilgileri aktardı: "Eğitim kampusü projesi kapsamında toplamda 524 dersliğe ihtiyacımız var. Bu proje hayata geçerse kampuste 6 bine yakın öğrenci eğitim görecek. Şubat ayında proje ihalesi yapılacak. Haziran ayında ise inşat ihalesi gerçekleştirilecek. Bizim planımız kampüsün 2016 yılında tamamlanmasını öngörüyor. Ancak çalışmalar gösteriyor ki kampüse daha önce kavuşacağız. Bu yapı kamu özel ortaklığı ile yapılacak. 40 yıllığına bu yapı milli eğitime kiralanacak. Ancak bu süre zarfında bakım onarım ile ilgili hiç bir işle ilgilenmeyeceğiz."
(AY)

03.01.2013 15:49:25 TSI

Editör: Wan Haber