Dünyayı soşe eden Pakistan'daki okulun kapılara gazeteciler için açıldı. Konferans salonunun kapısını kırıp içeri giren militanlar salonda bulunan öğrencileri taradı. Öğrenciler'den 100'ü hayatını kaybetmişti.

Okulda yapılan vahşet ardından Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Asim Bocva, konuyla alakalı olarak gazetecilere bilgi verdi. Okula 7 adet militandan bazılarının okula görevli üniformaları giyerek girdiğini söyledi. Bu militanların ise okula, okulun arka kısmındaki duvardan atlayarak girdiklerini belirtti.
 
Sözcü Bocva'nın verdiği bilgilere göre, okula giren militanlar ilk olarak okulun konsferans salonunda toplanan öğrencilerin bulunduğu salon kapılarını kırdı ve dört militanın salondaki çocukları kurşuna dizdi. Kurşuna dizilen salonda bulunan yaklaşık 100 çocuk hayatını kaybetti.

dehşet okulu
 

Açıklamalarına ölen birçok öğrencinin kaçmak istedikleri sırada vurulduğunu anlatarak devam eden Bocva, bazı öğrencilerin ise ölen arkadaşlarının altlarına saklanarak ya da ölü taklidi yaparak kurtulduklarını da anlattı. Bocva'nın açıklaması şu şekilde devam etti: "Daha sonra komando birliklerinin operasyon düzenlemesiyle militanlar okulun yönetim binasında sıkıştırıldı. Militanlar, okul müdürü ve öğretmenlerin sığındığı lavaboya el bombaları attı. Daha sonra beş militan binanın değişik noktalarında üzerlerindeki bombaları patlattı."
 
148 kişinin yaşamını yütürdüğü 142 kişinin yaralandığı bu saldırıda Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Asim Bocva, "Uluslararası toplum Pakistan'ın teröre karşı savaşta yapmış olduğu fedakarlıkları artık idrak etmeli" ifadelerinde bulundu.
 
Bocva, idam cezalarının kaldırılmasının terörle mücadele için olumlu bir karar olduğunu belirterek Pakistan ordusunun Kuzey Veziristan'da Taliban örgütüne yönelik yaptığı operasyondan şimdiye yapılan baskınlarda 3 bin 400 militanın gözaltına alındığını söyledi.
 
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise bugün yaptığı konuyla ilgili açıklamasında ülkede uygulanması düşünme aşamasına alınmış olan idam cezalarının terör suçları gerekçesi ile yeniden uygulanacağını söylemişti.

Editör: Wan Haber