Hz. Ömer Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında bir araya gelen VAHÖP üyeleri, tekbir getirerek Suriye’de Müslümanlara yapılan katliamları kınadı. Burada düzenlenen basın açıklamasında VAHÖP adına konuşan İsmail Almalı, 18 Mart 2010 tarihinde Tunus’ta başlayan, Libya ve Mısır’la devam eden özgürlük mücadeleleri sonucunda batıya kölelik yapan zalim diktatörlerin devrildiğini belirtti. VAHÖP olarak mazlum halklar tarafından başlatılan bu direnişin yanında olduklarını ifade eden Almalı, “İslami kimliğimiz, insanlık onurumuz ve vicdanımız bizleri mazlumların yanında, zalimlerin ise karşısında durmamızı gerektirmektedir” dedi.


İslam’ın insanların hiçbir gerekçe ve maslahatın arkasında sığınarak zulmün yanında durmasına rıza göstermediğini dile getiren Almalı, sebep ne olursa olsun zulmün karşısında din, dil, ırk, renk ve statü fark etmeksizin mazlumun yanında yer almasının insani bir sorumluluk olarak gördüğünü söyledi. Zalimler ile yol yürümenin; zalimin zulmüne sessiz kalmak ile başladığını hatırlatan Almalı, “Bizler Müslümanlar olarak zalimlerin karşısında kimliği ne olursa osun durmayı insani bir sorumluluk olarak görüyor ve Rabbimizin emrettiği gibi mazlumun safında durmayı bir erdem olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Emperyalist batı dünyasının ikiyüzlü tutumundan ve Müslüman önderlerinin basiret yoksunu tavırlarından dolayı iki yılda yüz binlerce Müslüman’ın öldürüldüğünü, 1 milyonu aşkın Müslüman’ın ise mülteci konumuna düştüğüne belirten Almalı, “Batılı emperyalistlerin Ortadoğu’daki kuklaları, Müslüman kardeşlerimize zulüm ederken elbette bizler bu zulümlere sessiz kalmayacağımızı ve üzerimize düşen insani sorumluluğumuzun gereği olan her türlü yardımı esirgemeyeceğiz” şeklinde konuştu.


""

Konuşmasında 25 yıl önce yaşanan Halepçe katliamına da değinen Almalı, “16 Mart tarihi, Halepçe’de mazlum Kürt halkının kimyasal silahlarla katledildiği, tarihin sayfalarına kara bir leke olarak geçmiş unutulmaz gündür. Amerika ve batının desteklediği faşist ve barbar Baas rejimi tarafından 5 binden fazla masum Kürt, 16 Mart 1988 tarihinde vahşice katledilmiş, binlercesi yaralanmış, sağ kalanların çoğu ise gırtlak ve mide kanserine yakalanmıştır. Halepçe soykırımını unutmadığımızı, unutturmayacağımızı ifade ediyor, sadece Halepçe katliamını değil, insanlığa karşı işlenmiş bütün suçları kınıyoruz. Suriye’deki İslami direnişinin karşısında zalimlerin diz çöküşünü pek yakında müşahade edeceğimizi umuyoruz” dedi.


Basın açıklamasının ardından, Suriye’de hayatını kaybeden Müslümanlar için iki rekâtlık gıyabi cenaze namazının ardında, tekbirler eşliğinde dualar okundu.

Editör: Wan Haber