Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen basın açıklamasında Türkiye ve dünya gündemi değerlendirildi.
VAHÖP adına konuşan İnsan-Der Başkanı Cafer Açar, yaptığı basın açıklamasında, hükümetin Uludere Olayı'nı zaman aşımına uğratarak hasıraltı etmeye ve unutturmaya çalıştığını savundu. Açar, "Türkiye'de adalet ekseninde bir arada yaşama ümidimizi korumak için hükümeti sorumluları yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz. Bu tür olayların hafızalarda canlı kalması için mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz" dedi.
Kürt sorununda kalıcı bir barışın sağlanması için tarafların ortak paydada bir araya gelmesi ve barışı düşünmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Açar, "Abdullah Öcalan'la başlatılan barış görüşmelerinin devamı, silahların susması, başta ana dilde eğitim hakkı olmak üzere Kürtlere bütün haklarının iadesi Türkiye'de birlikte yaşamak isteyen insanların en büyük arzusudur" ifadelerini kullandı.
Mart 2011 tarihinde başlayan ve 60 bin insanın ölümüne sebep olan savaştan, Suriye Başbakanı Beşer Esad yönetimi ile onun zulümlerine göz yuman Batılı demokratların da sorumlu olduğunun altını çizen Açar şöyle konuştu:
"Türkiyeli Müslümanlar olarak mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında, kimin muhalifi olduğunu bilmediğimiz çıkar gruplarının ve menfaatleri için Suriye'yi ateşe atan ülkelerin karşısında olduğumuzu haykırıyoruz. Bunun yanında yine hiçbir kutsalı olmayan, insanların kutsallarına pervasızca hakaret eden ve onları sanat-edebiyat adı altında tahkir eden Batı aklını lanetliyoruz."
(ATL-MET-Y)

05.01.2013 14:34:18 TSI

Editör: Wan Haber