Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Cumartesi günlerinin en çok izlenen programları arasında yer alan 'Vahe'nin Sofrası' yeni bölümlerinin çekimleri için Nazilli'ye geldi.
Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen ünlü manken Vahe Kılıçarslan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda Başkan Alıcık, cansız manken olarak ün yapan Vahe Kılıçarslan'a Nazilli'nin simgesi haline gelen 'Uzun Yaşam Sandığı' ve Nazilli'yi anlatan hediyeler sundu. Cansız manken olarak tanınan Vahe Kılıçarslan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile birlikte Sümer Park'ı gezerek, Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi'ni inceledi. Merkez önünde Belediye Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisini izleyen Alıcık ve Kılıçarslan vatandaşlarla sohbet ederek, programın yeni bölümü için kayıt yaptı.
Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vahe Kılıçarslan, uzun yaşamın dünyada yaşayan her canlı için önemli bir oldu olduğunu söyledi. Dünya'nın en şanslı insanlarının Türkiye'de yaşadığına dikkat çeken Kılıçarslan, "Başka varlıklara göre daha uzun yaşıyoruz. Nazilli gibi ilçelerde de ömrümüzün daha da uzun olması çok daha önemli bir ayrıntıdır. Bence dünyadaki herkesin Nazilli'yi görmesi, Nazilli'yi gezmesi gerekiyor" dedi.
Yöreye özgü otlar ve tatlar sayesinde Nazilli'de yaşayan insanların daha uzun yaşadığının bilimsel olarak kanıtlandığını ifade eden Kılıçarslan, "Bu konuya Belediye Başkanı Haluk Alıcık da destek vererek bir ivme kazandırmıştır. Sadece Nazilli için değil, Türkiye ve dünya için çok önemli bir slogan Nazilli'den yükseliyor. Nazilli'ye gelin, ömrünüzü uzatın diyoruz" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise Vahe Kılıçarslan'a Nazilli'ye gelip program yaptığı için teşekkür etti.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ziyaret sırasında Nazilli'nin uzun yaşam merkezi olarak kabul edilmesinin ardından, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu'nun yeni bir slogan ürettiğini belirtti. Bu sloganı ilk kez paylaştıklarını söyleyen Alıcık, "Okumak, yaşamak ve yaşlanmak için Nazilli'ye gelin. Bu yeni sloganımız sayesinde kentimiz daha çok dikkat çekecek ve tanınacak" ifadelerini kullandı.
Sümer Park'ta bulunan lunapark ve Hayvanat Bahçesi'nde de çekim yapan Vahe Kılıçarslan ve Başkan Alıcık vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Özellikle çocuklar yarıyıl tatili nedeniyle kendilerine hediye edilen lunapark biletleri için Başkan Haluk Alıcık'a teşekkür etti. Çocukların sevgi gösterilerine duyarsız kalmayan Haluk Alıcık, onlarla birlikte atlı karıncaya binerken, bol-bol da hatıra fotoğrafı çektirdi. Yanında getirdiği lunapark biletlerini çocuklara dağıtan Alıcık, lunapark önünde satış yapan esnaftan satın aldığı yer fıstıklarını da çocuklara ikram etti.
YENİ MASKOTUN İSMİ 'MELEK' OLDU
Daha sonra Hayvanat Bahçesi'ne geçen Haluk Alıcık ve Vahe Kılıçarslan, merkezin yeni maskotu olan 1 aylık Kamerun Koyunu'na 'Melek' adını verdiler. Başkan Alıcık'a vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle çekim yapmakta zorlanan Vahe Kılıçarslan, "Nazilli halkının Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a olan ilgi ve alakası, kendisinin ne kadar sevildiğinin bir göstergesidir. Kıskanmadım dersem yalan olur" şeklinde konuştu.
NAZİLLİLİLERİ CUMARTESİ SAAT 12.30'DA TV BAŞINA ÇAĞIRDI
'Vahe'nin Sofrası' programı için Nazilli'ye gelen ve çekim yapan Vahe Kılıçarslan'a teşekkür eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli'nin uzun yaşam sırrı gün geçtikçe daha fazla insanın dikkatini çekmeye başladı. Artık ulusal boyutta yayın yapan televizyonlarda ve gazeteler ilçemize gelerek çekim yapıyor ve Nazilli'yi tanıtıyor. Uzun yaşam şehri olarak anılan Nazilli'de yetişen organik ürünlerin pazarlanması noktasında işadamlarımıza büyük görevler düşüyor. Sıra işadamlarımıza geldi" dedi.
Alıcık ayrıca konuşmasında 'Vahe'nin Sofrası' programının cumartesi günü saat 12.30'dan itibaren yayınlanacağını söyleyerek tüm Nazillilileri ekran başına davet etti.
(ÜÖ-MB-İK)

06.02.2013 17:15:11 TSI

Editör: Wan Haber