Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği 'İstişare Toplantısı'nda Uzunköprü'nün sorunları ve geleceği masaya yatırıldı. Önceki gün Ergene Hotel'de Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya , sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayi ve iş adamları ile değişik partilerden temsilciler de katıldı. Toplantıda; ilçede tahrip edilen tarihi dokunun, Ergene kirliliğinin ve alternatif tarımın ele alınan öncelikli konular arasında olduğu belirtildi. Önceki gün Ergene Hotel'de saat 14.00'da başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren toplantı, Ak Parti ilçe başkanı Çağatay Yılmaz'ın katılımcılara hitaben yaptığı teşekkür konuşması ile başladı. Öncelikli olarak tarım, ticaret ve turizm konularının ele alındığı toplantıda, Uzunköprü'nün eski belediye başkanlarından Ahmet İnceoğlu ve Ercan Çobanoğlu arasında geçmişte imar uygulamaları ile alt yapı konularında yapılan hatalarla ile ilgili diyalog dikkat çekti. İşte toplantıda katılımcıların bazılarının söyledikleri:
İBRAHİM AKALIN (Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı) : Çakmak Barajı ve Ergene kirliliği ile ilgili olarak yeni bütçede ödenek var mı ? Maden zenginliğimiz var. Termik santral ve doğal gaz konularını da tartışmamız lazım. Kar lastiği konusunda araç sürücülerinin fazla sıkıştırmamak lazım. İnsanlar aracına koyacak benzin bulamıyor. Yeni yol güzergahı Meriç ilçe halkını küstürmeyecek şekilde belirlenmeli. Yüksekokul ve SSK hastanesi konularını da konuşmamız lazım.
ZAKİR BUĞDAYCI (Kent Konseyi Başkanı) : Turizmden söz ediyorsunuz. Dışarından gelecek insanların yıkanacağı bir hamamı dahi yok Uzunköprü'nün. Yılan hikayesi dönen Çifte Hamam restorasyon işi ne oldu?
CAHİT SAĞLAM (Trakya Madenciler Derneği Başkanı) : Kömürden buhar elde ederek sanayiciye satabiliriz. Yapılan projelerde maden ocaklarımızın geleceği de düşünülmeli.
HACER DOĞRUGÜVEN (Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı) : Ergene'nin temizlenmesi işi çabuklulaştırılmalı. Temiz bir Ergene'nin kenarında gezinti yerleri ve değişik türden işyerleri olabilir. Ayrıca alternatif tarım konusunu da gündemimize almamız lazım.
AHMET ACAROĞLU (Türk Ocakları Şube Başkanı) Tarihi köprü alttan ışıklandırılmalı. İlçenin kültür sitesine ihtiyacı var. Uzunköprü'nün ufkunu nasıl açabiliriz, bunu konuşmamız lazım.
Ak Parti Uzunköprü İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği 'İstişare Toplantısı'nda konuşan Edirne milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise; ülkelerin vizyonunu merkezi hükümetlerin, şehirlerin vizyonunu da yerel yönetimlerin belirlendiğini söyledi.Konuşmasında, Uzunköprü'nün geri kalmışlığında belediyenin rolüne değinen Müezzinoğlu, " İl, ilçe ve beldelerin iyiliği için belediye başkanları merkezi hükümetle koordineli çalışmak zorundadır.Belediye başkanları şehirlerini iktidarın nimetlerinden gerektiği şekilde faydalandırmak için böyle davranmak durumundadır." dedi.

MÜEZZİNOĞLU: İLK OLARAK UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİM
Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, milletvekili seçildikten sonra ilk olarak Uzunköprü belediyesini ziyaret ettiğini belirttiği konuşmasının devamında şunları söyledi: "Buna rağmen Uzunköprü Belediye Başkanı beni bir kez olsun aramadı. 'Uzunköprü için şunu yapalım.' ya da 'İlçenin şuna ihtiyacı var' demedi. Bakın Keşan belediyesinin bir ihtiyacı için 30 milyon (eski parayla 30 trilyon) ödenek temin ettik. Uzunköprü belediye başkanı Uzunköprü'yü iktidarın nimetlerinden mahrum etmek için elinden geleni yaptı. Sayın başkan " Hükümete rağmen biz bunları yapıyoruz" şeklinde gazetelere beyanat vermeyi marifet bildi. Merkezi hükümete rağmen hiçbir şey yapamayacağını hala kabullenmedi. Atık Su arıtma Tesisi'ni yaptığını söylüyor. Sen mi yapıyorsun? Proje DSİ'nin, para DSİ'nin. Bunu neden halktan saklıyorsun? " Konuşmasında Ergene Nehri'nin kirlilikten arındırılması için başlatılan 'Şafak Harekatı Projesi'nin planlandığı şekilde yürütüldüğüne de dikkat çeken Müezzinoğlu, bununla ilgili olarak da şöyle konuştu: "Hükümet Ergene Nehri'nin eski durumuna dönüştürülmesi için üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Bu projenin başarıyla sonuçlandırılması için belediyelere, kurum ve kuruluşlara her türlü desteği veriyor. Hiçbir suçu olmadığı halde bu konuda sürekli hükümeti eleştiren STK'ların temsilcileri anlasın diye soruyorum. Ergene'ye kanalizasyon atıklarını bırakan 12 belediyenin başkanlarına soruyorum. 'Peki Ergene kirlenmesin diye bugüne kadar ne yaptınız? "

(MA )

22.12.2012 19:49:39 TSI

Editör: Wan Haber