Uzunköprü'de hava kirliliğini önlemek adına belediye görevlileri tarafından kazan, katı yakıt ve kömür satış ofislerine yapılan denetimler devam ediyor.
Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından katı yakıtla ısınan kazan dairelerinin denetimleri yapıldı. Kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı yapılan denetimler çerçevesinde ilk olarak kömür satış ofislerinin katı yakıt satıcı belgesi, satılan kömürlere ait satış izin belgesi ve uygunluk izin belgesinin bulunup bulunmadığı incelendi.
Denetlemeler devamlı olup katı yakıtla ısınan kazan dairesi kullanan siteler, resmi kurumlar ve kat kaloriferi kullanan apartmanlar denetlenerek, eksiklik tespit edilenler uyarılacak. Denetimlerde belgesiz yakıt kontrolü, satış izin belgesi ve kazan yakma talimatnamesi, kalorifer kazanı ve bacasının temizliği, uygun yakma yöntemi, ateşçilere ait ateşçi belgeleri incelenecek.
Daha rahat bir nefes almak için; halkın bu konularda hassasiyet göstermesinin temiz bir hava açısından son derece önemli olduğunu belirten ekip, hava kirliliğinin önlenebilmesi için kurallara uyulmasını istedi.
(ORA)

24.12.2012 16:27:24 TSI

Editör: Wan Haber