Uzunköprü Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu atık su, katı atık ve çevre temizlik bedellerinin su faturalarına yansıması ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Uzunköprü Belediyesi Refik Martin Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Uzunköprü Belediye Başkanı Yardımcısı Engin Bulut, Uzunköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ercan Kaya ve Uzunköprü Belediyesi Temizlik İşleri personeli katıldı. Toplantıda basına belediyenin yaptığı uygulama hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Söz konusu uygulamanın yeni başladığını belirten Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Engin Bulut, bu uygulamanın bakanlık tarafından belirlenen yasa ile hayata geçirildiğini, yasada geçen maddeler haricinde herhangi bir uygulamanın yapılmadığı ifade etti. Bulut, "Uygulamanın nasıl uygulanacağı, talep edilen bedellerin nasıl belirleneceği yani yapılması gereken prosedür işlemleri yasada açık şekilde belirtilmiş. Bizler bunun haricinde herhangi bir işlem yapmıyoruz. Vatandaşlarımız su paraları uçmuş şeklinde yorumlar yapmaktadırlar. Faturalara yansıyan bedeller içinde katı atıp, atık su ve cüruf temizleme bedelleri bulunmaktadır. Bu uygulamadan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için de su bedelini yüzde 10 oranında indirdik. Yani fazlalık olan miktar kendini amorti ediyor. Meskenlerde durum bu. İşyerlerinde ise kullanım miktarına göre ödenecek bedel değişebilir. Bu uygulamaya elbette itirazlar olacaktır. Fakat bu bedellerin toplanması Uzunköprü belediyesinin inisiyatifinde değil, bu tüm belediyeler için zorunluluk durumunda bir uygulama." dedi.
Uzunköprü Belediyesi'nin 18 bin 234 abone için yeni bir uygulamanın da 1 Mart da başlayacağını ifade eden Bulut, "Abonelerimizin yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için başlatacağımız bu yeni uygulama ile birlikte vatandaşlarımıza birçok avantajlar sunuyoruz. Fakat bu sisteme geçmek için hiçbir abonemize zorunluluk gösterilmemektedir." dedi.

09.02.2013 11:02:26 TSI

Editör: Wan Haber