Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl şiddetli soğuklar ve kar yağışı sonrasında tamamen dondu.
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl Beldesi, üç günden beri yağan kar yağışının etkisi altında bulunuyor. Beldeye ismini veren doğa harikası Uzungöl'ün yüzeyi soğuklar nedeniyle tamamen donarken, beldede hava sıcaklığı eksi 8 derecelere kadar düştü. Uzungöl'ün yüzeyi tamamen donarak buz tutarken, bölgeye gelen turistler donan göl manzarası ile bol bol fotoğraf çektirdi. Zincirsiz olarak araçları ile geçtiğimiz günlerde beldeye gelen turistler beldede araçları ile mahsur kalırken, yoğun kar yağışı nedeniyle beldede elektrikler de kesildi. Yolların kapalı olması nedeniyle şehir merkezine inemeyen ve mazot alamadıkları için jeneratörleri çalışmayan belde halkı yardım bekliyor.
Almanya'dan Uzungöl'e tatil için gelen Aynur İskender, "Kar çok güzel çok mutluyuz. Ama arabayla geldiğim için çok mağdur olduk. Buradan dönmek çok zor. Buraya gelecek olanlar zincirsiz yola asla çıkmasınlar. Karayolları çalışıyor ama biz arabamıza zincir almadığımız için geri dönemiyoruz" dedi.
Uzungöl'deki esnaflardan İsmail İnan ise, 2 gündür turizm beldesi Uzungöl'de elektriklerin kesik olduğunu söyledi. Yolda tuzlama çalışması yapılmadığı için yolların da tehlikeli olduğunu belirten İnan, "Böyle turizm merkezinde böyle bir şey olamaz. Elektrikler olmadığı için telefonları kullanamıyoruz. Gelen ve giden yok böyle bir ilgisizlik olamaz. Geçen yıllarda en fazla 1 saat elektrik olmazdı ama şimdi 2 gündür elektrik yok. Bize cevap veren yok gidip mazot alacağız. Yollar kesik onun için mazot da alamıyoruz" diye konuştu.
(OK-ÖS-Y)

08.01.2013 13:11:13 TSI

Editör: Wan Haber