Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağları içlerine kurulan tavuk çiftliklerinin çevreye zarar verdiğini ileri sürerek, kırsal alanlara taşınmasını istedi.
Sarıgöl ve çevresinde 82 bin dekar alanda çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm yetiştirildiğini hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Ülgen, "Tavuk çiftliklerine karşı değiliz, ancak üzüm bağlarının içlerine kurulan tavuk çiftlikleri yaz aylarında çevreye pis koku ve sinek yayılmasına neden olmaktadır. Bu çiftliklerin kırsal alanlara taşınmasını istiyoruz. Yeni kurulacak tavuk çiftliklerine de kırsal alanda izin verilmeli" dedi.
Sorunun geççiğimiz günlerde Alaşehir'de yapılan Bağ Danışma Kurulu toplantısında da dile getirdiğini belirten Ali İhsan Ülgen, "Manisa Milletvekillerine konu ile ilgili resimler ve bilgiler içeren bir rapor sunacağım. Bu konuyu meclise taşıyarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın dikkatini çekmek istiyoruz. Bunu 15 bin oda üyemiz adına istemekteyiz. Tavuk çiftlikleri kurulurken, Bakanlık ziraat odaları ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nin de görüşünü almaları" diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Ülgen, tavuk çiftliklerine karşı olmadıklarını belirterek, "Sarıgöl üzümünün yüzde 65'i yaş olarak satılıyor. Üzümümüz kasım ayına kadar dalında bekletilebiliyor. Tavuk çiftliği yakınındaki bağlardan üzüm kesilirken, çevreye yayılan kokular nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Tavuk çiftlikleri olsun ama, bağların içlerinde olmasın. Üzüm üreticilerini zora sokmaktadır. İlgilerin bu konuya eğilmelerine istiyoruz" dedi.
(VS-ERG-Y)

31.12.2012 14:41:52 TSI

Editör: Wan Haber