Tariş Üzüm Birliği'nin 2012 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını hala açıklamaması Birliğe bağlı Kooperatiflerin tepkisine yol açtı.
Saruhanlı'daki 54 No'lu Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek, Ege bölgesindeki 14 Üzüm Tarım Satış Kooperatifi'nin Tariş'ten 3 aydan bu yana fiyat açıklaması beklediğini bildirdi.
Tariş'in kuruma üzüm satan ortaklarına kilogram başına 3 lira avans verdiğini ifade eden Belek, fiyat açıklanmadığı için hala hesap kesimi yapılamadığını, bu durumun üreticileri mağdur ettiğini savundu.
Tariş'in üzüm fiyatını geçen yıl Eylül ayında açıkladığını anımsatan Belek, bu sene üzümün üretildiği yılın tamamlanıp yeni yıldan 45 gün geçmesine rağmen fiyatın hala belirsiz olduğunu dile getirdi.
Kuru üzüm fiyatının muallakta olmasından dolayı kurum olarak kendilerinin de ortaklardan borçlarını tahsil edemediklerini ifade eden Belek, şöyle dedi: "Üretici ve Kooperatifler mağdur olduktan sonra İdarecilerin orada ne işi var. Tariş'ten çok acil fiyat açıklaması bekliyoruz. Üzüme kilogram başına 3 lira avans veren Tariş'in bu rakamdan daha yüksek bir fiyat açıklamasını talep ve temenni ediyoruz. Üretici yeterince mağdur oldu. Tariş'ten üreticiye bu mağduriyeti unutturacak bir atılım göstermesini bekliyoruz."
(SD-ERG-Y)

14.02.2013 17:52:30 TSI

Editör: Wan Haber