Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Doktoru Fuat Bulut, kış mevsiminde yaşanan gribal enfeksiyonlarda artış yaşandığını belirterek, hastaları piyasada satılan bitkisel ilaç konusunda uyardı.
Bu dönemde C vitamini ve bol sıvı takviyesi ile tedavi olunabileceğini belirten Bulut, özellikle son zamanlarda bitkisel ilaçların, kontrolsüz bir şekilde hastalar tarafından kullanıldığının görüldüğünü söyledi. Bulut, "Nezle veya gribal enfeksiyona yakalanan hastaların kesinlikle bilinçsiz bir şekilde, bu tür bitkisel ilaçlara güvenerek tedavi olmalarını önermiyoruz. Çünkü herhangi bir fayda sağlamamaktadır. Mutlaka uzman hekime başvurmalarını istiyoruz. Bol sıvı, vitamin takviyesi alabilirler, ancak bu tür bitkisel ilaçlara güvenerek tedavi olmalarını önermiyoruz" dedi.
Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte bu tür hastalıklara yakalanma riskinin arttığını aktaran Bulut, vücut direncinin düşmemesi için bol vitamin takviyesi ve istirahat önerdiklerini ifade etti. Özellikle bu dönemde sık geçirilen orta kulak enfeksiyonları, bademcik enfeksiyonları, geçmeyen burun akıntısının çok önem arz ettiğini ifade eden Bulut, bu durumda mutlaka bir KBB doktoruna başvurulması gerektiğini söyledi. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte vücut direncinin düşmemesi için veya bu tür hastalıklara yakalanmamak için, bol vitamin takviyesi ve istirahat önerdiklerini kaydeden Bulut açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bunun dışında özellikle risk durumu fazla olan hastalarla çok fazla yakın temasta olmamak gerekiyor. Bu risk durumu fazla olan hastalar, sık bademcik enfeksiyonu geçiren hasta grupları, kanser hastaları, yaşlı hastalardır. Gribal enfeksiyona hiç yakalanmamak gibi bir şey olamaz. Herkesin mutlaka bu aylarda bir ya da iki defa bu hastalığı yaşaması gerekiyor. Çünkü bu durum vücut direncinin kendini yenilemesini sağlar. C vitamini nezle hastalığına düşme durumunu ciddi oranda azaltmakta, kesinlikle hasta olmadan önce ve hastalık sırasında hastalarımıza C vitamini önermekteyiz".
(MY-AKK-Y)

21.12.2012 16:14:29 TSI

Editör: Wan Haber