Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesinin bütün emekleri silip götürdüğünü söyledi.
Manisa Akhisar'da Körfez Dershaneleri tarafından Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde yapılan konuşmada, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilerin mutlaka okuma alışkanlığı edinmesinin önemine değinen Kalkınç, öğrencilerin iletişim araçları için harcadıkları zamanı okumaya ayırmaları gerektiğini ifade etti. Dr. Fatih Kalkınç, "Çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, öz güvenleri artacak ve çocuklarımızın başarılı olmalarına büyük bir katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız ders çalışmanın yanı sıra çeşitli aktivitelere de katılmalı. Sürekli ders çalışan bir çocuk sosyal hayattan da uzaklaşır. Bir öğrenci ders çalışmadığı vaktini de verimli geçirmeli. Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi bütün emeklerini boşa götürür. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız" diye konuştu.

İDEAL DERS ÇALIŞMA METOTLARI
Sınavlara hazırlanan ilköğretim ve orta öğretim düzeyi öğrencilerine de ideal ders çalışma metotları hakkında da püf noktalar veren Dr. Fatih Kalkınç, öğrencilere şu önerilerde bulundu:
"Günlük olarak düzenli çalışmalısınız. Hedeflerinizi hayal etmelisiniz. Teknolojinin ön plana çıktığı çağda yaşıyoruz. Başarılı olmak bazı şeylerden fedakarlık yapmakla mümkündür. Özellikle cep telefonu, televizyondan uzak kalınmalıdır. Çalışma ortamında dikkatinizi dağıtacak unsurlardan uzak durmalısınız. Sabah kahvaltılarının yapılması büyük öneme sahiptir. Günlük olarak üzüm, incir, bal veya pekmez tüketilmelidir. Değerli öğrenciler aynı anda hem müzik dinlemek hem ders çalışmak sizlere fayda sağlamaz. Aynı anda sadece bir iş yapmalısınız. Zihninizi dinlendirecek sizi hedefinize ulaştıracak çalışmalar yapmalısınız. Günlük olarak spor yapan öğrencilerin yapmayanlara göre daha verimlidir. Spora vakit ayırın."
(BG-AH-AŞ-Y)

29.12.2012 14:35:26 TSI

Editör: Wan Haber