Başkale Belediyesi ekipleri çarşı merkezindeki kahvehaneleri tek tek dolaşarak broşür dağıtıp bilgilendirmelerde bulundu. İlçe merkezinin bir çok farklı noktasına asılan Uyuşturucuya Hayır posterleri ile de anne ve babaların çocuklarını uyuşturucudan uzak tutması istendi.

Ekipler, ayrıca ilçede bulunan Kız Meslek Lisesi ve Çok Programlı Liseyi ziyaret etti. Liselerde 'Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele' başlıklı broşür dağıtılırken, belediye sosyoloğu bağımlılık yapan maddeler hakkında da bilgi verdi. ‘Madde kullanan kişi nasıl anlaşılır?’, ‘Madde kullanımında en önemli nedenlerin başında neler geliyor?’, ‘Fiziksel, toplumsal ve ruhsal etkileri’ ve ‘Bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturdukları etkilerinin' yer aldığı broşürü alan öğrenciler belediyeye teşekkür etti. Uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye indiğini ve son dönemde bonzai adı verilen uyuşturucu maddenin yayılımı ve kullanımında artış yaşandığını söyleyen belediye ekipleri, bu verilerin ülke geneli olduğunu ve Başkale'ye de yansıdığını söyledi.

Özellikle ailelerin uyuşturucu konusunda çok fazla hassas davranmaları gerektiğini vurgulayan belediye yetkilileri, "Bu konuda en fazla yük ailelerimize düşüyor. Uyuşturucuya bulaşan çocuklarımızı kısa sürede kurtarmamız ve hiç bulaşmamış çocuklarımızı da bu konuda sürekli uyarıp uzak durmasını sağlamamız gerekiyor" dediler.

Editör: Wan Haber