Aydın'da mahkeme tarafından velayeti babasına verilen 14 yaşındaki kızını uyuşturucu verip arkadaşlarına pazarlayan baba, polis tarafından gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden ve kızını pazarladığı arkadaşlarının isimlerini ifadesinde dile getiren baba, iki arkadaşı ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Aydın'da anne babası ayrı olan ve mahkeme tarafından velayeti babasına verilen 14 yaşındaki S.T., önceki gün polise başvurarak babasının kendisini para karşılığı erkeklere pazarladığını belirterek, şikayetçi oldu. S.T.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, öncelikle psikolog eşliğinde S.T.'nin ifadesini aldı. S.T. ifadesinde, babasının kendisini esrar içirip kendisinden geçtikten sonra erkeklerle birlikte olmayı zorlandığını söyledi. Aynı olayın birkaç defa tekrarlandığı öğrenilirken, S.T.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan Aydın Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir çiçekçide işçi olarak çalışan baba R.T.'yi (43) yakalayarak gözaltına aldı. Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan R.T.'nin, kızına esrar içirip arkadaşları olan Y.K. ve M.K.'ya para karşılığı sattığını itiraf ettiği öğrenildi.
Babanın verdiği ifade doğrultusunda ekipler, genç kızla para karşılığı ilişkiye girdikleri tespit edilen Y.K. ve M.K.'yı Kuşadası'nda yakalayarak gözaltına aldılar. Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen iki şüpheli ve S.T.'nin babası R.T. emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Irza geçme, uyuşturucu bulundurma ve yaralama suçlarından sabıkalı baba R.T. ile genç kızla ilişkiye giren Y.K. ve M.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öz babası tarafından esrar içirilip erkeklere pazarlanan S.T. koruma altına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na teslim edildi.
(SK-İK-Eİ-Y)

25.01.2013 18:25:50 TSI

Editör: Wan Haber