BURSA - Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, eroin maddesinden daha tehlikeli ve etkili olduğu belirtilen 159,9 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına alınan 2 zanlı sorgulamalarının tamamlanmasıyla 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Van'dan Bursa'ya otobüsle uyuşturucu madde gönderileceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Narkotik polisleri, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Van'dan gelen bir otobüsteki koliyi teslim almaya gelen Erdal H. (35) ve Vedat T. (30) narkotik polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Otobüsle gelen koliyi açan ekipler, şampuan kutusuna zulalanmış 159,9 gram 'metamfetamin' adlı uyarıcı madde ele geçirdi. Erdal H. ve Vedat T. isimli zanlılar sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedildi.

İRAN'DA ÜRETİLİYOR
Öte yandan eroinden daha etkili ve tehlikeli olduğu belirtilen metamfetamin maddesinin Türkiye'de ilk kez 2009'da görüldüğü bildirildi. Bursa polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonlarında ise ilk defa bir metamfetamin maddesi ele geçirildi. Tamamen kimyasal olan metamfetamininin kilosunun 160 bin liradan satıldığı ve genellikle İran'da üretildikten sonra Türkiye üzerinden Uzak Doğu ülkelerine gönderildiği öğrenildi. CİHAN

Editör: Wan Haber