ADANA - Adana'da yüklü miktarda uyuşturucuyu piyasaya sürmek istedikleri ileri sürülen 12 kişi gözaltına alındı. Hakkari'den 5 ay önce Adana'ya getirilen narkotik köpeği 'Maya'nın desteğiyle 5 ayrı operasyonla 214 kilogramlık esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik yürütülen çalışmalarda, değişik illerden temin ettikleri uyuşturucuyu piyasaya sürmek isteyenlere yönelik baskınlar düzenledi. Polis, merkez Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde, uyuşturucuyu piyasaya sürmek istedikleri öne sürülen kişilerin ev ve işyerlerine 5 ayrı baskın yaptı. Operasyonlarda, Ö.K., R.A., F.A., E.A., H.A., M.A., M.L., A.L., M.A., A.K., Ö.K. ve C.K. gözaltına alındı.

Hakkari'deki başarılı çalışmalarının ardından Adana'ya getirilen narkotik köpeği Maya, aramalarda, zulalanmış toplam 214 kilogram esrarı buldu. Gözaltına alınan kişilerin, esrarı ipe dizerek kurutup satışa hazır hale getirdikleri ortaya çıktı. Bir zanlının esrarı, otomobilin tamponuna yaptığı özel bölmede zulaladığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edilen 12 kişiden Ö.K. ve R.A, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlılar, tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İnsanlık için en büyük tehditlerden birisi olan uyuşturucu kullanımı ve bunların ticareti ile kararlı mücadelemizde, teşkilatımıza her zaman destek olan vatandaşlarımız en büyük güç kaynağımız olmaya devam edecektir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın ihbarları titizlikle incelenmekte ve değerlendirilmektedir'' denildi.
CİHAN

Editör: Wan Haber