Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri 4 ayrı operasyonda esrar, bonzai ve uyuşturucu hap maddeleri ele geçirilirken 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin savcılıktan aldığı adli sicil kaydına uyuşturucu madde sararak satmaya çalıştığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre narkotik polislerinin aldığı istihbaratlar sonucu Dereboğazı mevkiinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen bir gruba yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda çete lideri olduğu öne sürülen Kanber B., oğlu Kerem B., kayın biraderi Bülent E., çete üyeleri olduğu iddia edilen Serkan E., Serkan E., Mehmet O., Mert Ç., Hasan Hüseyin S., Yılmaz D. ve Gökhan A. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Operasyonda Bülent E.'nin evinde yapılan aramada 300 gram bonzai ve 10 fişek esrar maddesi ele geçirildi. Öte yandan Bülent E.'nin evinde yapılan aramada esrar maddelerinin bir bölümü, adliyeden aldığı adli sicil kaydının içinde çıkması herkesi şaşırttı. Aynı gruba yönelik düzenlenen dördüncü operasyonda işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konuyla alakalı olarak bir kişinin arandığı öğrenildi.
Düzenlenen bir başka operasyonda ise Elazığ'dan Kocaeli'ne gelmekte olan bir yolcu otobüsü Kartepe Uzunçiftlik mevkiinde narkotik polisleri tarafından durduruldu. Otobüste yapılan aramada Ali P.'ye ait bir valiz içerisinde 20 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali P. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Narkotik polislerinin İzmit Kozluk Mahallesi'nde düzenledikleri operasyonda ise uyuşturucu satışı yaptığı öne sürülen Tolgahan S., Ozan K., İsmail A. ve Hüseyin İ. isimli 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 10 tane uyuşturucu hap maddesi 45 fişek bonzai maddesi ve 25 fişek esrar maddesi ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tolgahan S. ve Ozan K. tutuklanırken Hüseyin İ. ve İsmail A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Körfez ilçesi Yeniyalı mevkiinde düzenlenen bir başka operasyonda ise 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 50 fişek esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Doğan G., Ferdi G. ve Mehmet G. isimli şahıslar sevk edildiği adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(NA-MA-Y)

15.01.2013 17:47:14 TSI

Editör: Wan Haber