Zonguldak ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda, cep telefonu şarj aletlerinde uyuşturucu hap saklayan çetenin, uyuşturucu ticaretini "Domates, biber istiyorum" diye şifreli yaptığı tespit edildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aydır takip ettikleri uyuşturucu çetesini yakalamak için düğmeye bastı. Zonguldak Merkezi, Çaycuma ve Devrek ilçelerinin yanı sıra İstanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda, uyuşturucu özelliği bulunan ve bağımlılık yapan extacy hap ele geçirildi.
İlki 18 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'dan otobüsle Zonguldak'a uyuşturucu hap getirildiği ihbarı üzerine yapılan operasyonda yakalanan haplar ekipleri şaşırttı. Otobüsle gelen S.A'nın (26) sırt çantasında cep telefonlarına ait iki şarj aletinin içine gizlenmiş toplam 84 hap ele geçirildi.
İkincisi 14 Aralık 2012 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda ise 8 kişi yakalandı. Yakalanan 8 kişiden ifadeleri alınan M.E. (34) ile B.E. (38) polis tarafından serbest bırakıldı. Adliyeye çıkarılan S.A., E.Ö., İ.D., M.K., A.T ve İ.İ.'nin ifadeleri alındı. İfadesi alınan A.T. savcılık tarafından serbest bırakılırken, diğer beş kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Olayda adı geçen dört kişinin ise başka suçlardan dolayı halen cezaevinde bulundukları öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan İ.D.'nin ise eroin bağımlısı olması sebebiyle eroin krizine girdiği ve kendisine tedavi uygulandığı öğrenildi.
(OA-HO-Y)

17.12.2012 13:38:31 TSI

Editör: Wan Haber