Kocaeli'nde eczanelerden yeşil reçeteli ilaç çalan zanlılar, bir hastanenin mescidinde sızınca polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, daha önce de İzmit kent merkezinde faaliyet gösteren bir eczanenin camını kırarak yeşil reçeteyle satılan ilaçlardan çalan ve bu ilaçları kullandıktan sonra Mehmet Ali Paşa Camii'nde yakalanan 2 kişi, serbest kaldıktan sonra doktorların uyuşturucu özelliği olan bir iğneyi yazmaması üzerine Kocaeli Devlet Hastanesi'ni birbirine katmıştı. Bu olayın ardından gözaltına alınan şahıslar, tekrar serbest bırakılmıştı.
Son olarak önceki akşam Kuruçeşme'de bir eczaneye giren Muharrem Ç. (20) ile Kadir E. (19), 30 kutu yeşil reçete ile satılan ve uyuşturucu özelliği bulunan ilaç çaldı. Şahıslar olayın ardından kaçarak kayıplara karışırken, vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerasından şahısların kimliğini belirledi.
Polis tarafından her yerde şahıslar, çaldıkları ilaçları kullanmak için gittikleri Seka Devlet Hastanesi mescidinde kendilerinden geçmiş halde bulundu. İki şahsın üzerinden çaldıkları 30 kutu ilaçtan 15'i çıkarken, gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(UU-GS-Y)

16.02.2013 15:14:42 TSI

Editör: Wan Haber