İstanbul'da kaçırdıkları şahsı kumarhanede darp ettikleri ve ona cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Darp edilen şahsın uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanan Y.Ö.'yü serbest bıraktırmak için para aldığı, ancak bunu gerçekleştiremeyince kaçırılarak işkence gördüğü iddia edildi.
Alınan bilgiye göre, silah zoruyla kaçırıldığını, dövülüp cinsel istismara uğradığını iddia eden M.A., Temmuz ayında Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayın bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini tespit edince durumu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devretti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmada, Mustafa A.'nın 71 kilogram uyuşturucu yakalatarak cezaevine giren Y.Ö.'nün ailesi ile görüştüğü belirlendi.
İddiaya göre; Mustafa A., mahkemeye rüşvet verip Y.Ö.'yü kurtarabileceğini söyleyerek Ö. ailesi ile görüştü. Mustafa A.'nın aileden 30 bin avro para aldığı öne ve Y.Ö.'nün serbest kalması halinde de bazı kişilere verilmek üzere 3 milyon dolar talep ettiği öne sürüldü. Talep kabul edilirken, Mustafa A., Y.Ö.'nün serbest kalmasını sağlayamadı. Bunun üzerine, Y.Ö.'nün adamları olduğu iddia edilen kişiler, Mustafa A.'yı zorla alıkoyarak bir kumarhaneye götürdü. Burada darp edilen ve cinsel istismara uğrayan Mustafa A., polise şikayette bulundu.
Düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 7'si tutuklandı.
(ET-OK-Y)

25.01.2013 15:02:31 TSI

Editör: Wan Haber