Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde çiçek fiyatlarını açıkladı.
14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili açıklama yapan Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, vergisini vererek dükkan kirasını ödeyen, yanında sigortalı eleman çalıştırarak Antalya ekonomisine katma değer sağlayan mahalle esnafından çiçek alınmasını istedi. Uysal, "14 Şubat, çiçekçi esnafının önemle beklediği günlerden biridir. Bizler sevgi taşıyıcıları olarak böyle önemli günlerde elimizden gelenin en iyisini yaparak vatandaşı memnun etmeye ve sevip değer verdikleri insanlara hiçbir hediyenin asla yerini tutamayacağı çiçeklerini ulaştırmalarına vesile oluyoruz" dedi.
Çiçek fiyatlarının değişmediğini belirten Uysal, "Güllerin fiyatını 7,5-10 lira aralığında belirledik. Dal orkideler ise 30 ila 60 lira aralığında satılacak. Mevsim buketinin fiyatını 20 lira olarak belirledik.Tabii ki sipariş durumunda bu fiyatların üzerine ulaşım hizmet ücreti de eklenecek" diye konuştu.
Kayıt dışı çalışan, vergisini vermeyen, kira ödemeyen, yanında sigortalı eleman çalıştırmayan korsan satıcılardan çiçek alınmamasını isteyen Uysal, "Ayrıca vatandaşlarımızın da çiçek alırken yapraklarının ve koza kısmının canlı olmasına dikkat etmelerini öneriyorum. Vatandaşlarımız dükkânlardan alışveriş yapsınlar ve beğenmedikleri ya da kötü olduğunu düşündükleri güllerle ilgili şikayetlerini de lütfen odamıza bildirsinler. Merkezi Antalya'da bulunmayan ama bayilik sistemiyle çalışan internet sitelerine de lütfen rağbet etmesinler" diye konuştu.
HİÇBİR HEDİYE ÇİÇEĞİN YERİNİ TUTAMAZ
Antalya Esnaf ve SanatkArlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'da çiçeğin insanların kalplerini yumuşatan, kişileri memnun eden hediyelerin en başında geldiğini söyleyerek sevilenleri mutlu etmenin en basit ve en etkili yolunun onlara bir demet çiçek almak olduğunu söyledi.
(SK-Y)

12.02.2013 11:57:10 TSI

Editör: Wan Haber