Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Alaplı deresinin eski görünümüne kavuşması yönünde DSİ tarafından bir çalışma yapılacağının müjdesini verdi.
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, DSİ tarafından deredeki hafriyatın temizlenmesine yönelik çalışma başlatılacağını öğrendiklerini bu çalışma ile derenin eski görünüme kavuşacağını söyledi.
Alaplı deresinin temizlenmesi için göreve geldiklerinde kaymakamlığa dilekçe verdiklerinin ve çalışmaların içerisinde yer aldıklarını belirten Uysal, "Alaplı deresi ile ilgili geçtiğimiz hafta DSİ'nin ilgili yetkilileri gelip köprü üzerinde dere yataklarındaki hala hazır durumu gözlemlediler. Tespitler doğrultusunda orada olan hafriyatın kaldırılacağı yönünde bir tespiti bu, hafriyatlar kaldırılacak, tamamen eski görünüme kavuşmuş olan bir dere görüntüsü ortaya çıkacaktır diye düşünüyoruz. Burada hafriyatında ihale edileceği yönünde DSİ yetkilileri bize bilgiler verdi. Bu çalışmalar Fatih köprüsünden Mollabey köyü mevkisine kadar devam edeceğinin bilgisini aldık. Bizim arzu ve isteğimiz ise Alaplı yeni köprü mevkisinden Mollabey köyü mevkisine kadar bir uzantının tamamen temizlenip, deremizin eski görünüme kavuşmasını istiyoruz. Bu konuda Çevre Koruma Derneğini göz ardı etmemiz mümkün değil, onlarda bu derenin temizlenmesi için önemli çabalar sarf ettiler. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Muhtarlar Derneği olarak bizlere bu çalışmaların içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz de kaymakamlık makamına dilekçemizi vermiştik. Bu doğrultuda çalışmalarda emeği geçen kaymakamımıza il genel meclis üyelerimize ve bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah deremizdeki bu çalışmalar gerçekleşir. Deremiz eski cazibesine kavuşacaktır diye düşünüyoruz.
Bunu yanın sıra ana kolektörün Mollabey istikametine kadar uzantı içerisinde gerçekleşmesini ve etrafındaki yerleşim yerlerinin de bu ana kolektöre kanalizasyonlarını akıtması da derenin temiz olmasını sağlayacaktır.
Dere durgun bir dere görünümü almıştır. Bu anlamda şehir merkezinde derenin deniz ile birleştiği yerdeki mendireğin biraz daha uzatılıp derenin denize akışının daha hızlı bir şekilde sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili de yazışmalarımızı tamamladık. İnşallah bu sorunumuzda çözüme kavuşacaktır" dedi.
(HH-SA)

06.02.2013 12:36:17 TSI

Editör: Wan Haber