Görev için gittiği Afrika'da çeçe sineğinin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanan kabin görevlisi İnci Ece Taşan'dan iyi haber geldi. Taşan'ın sağlık durumunun düzeldiği ve bugün taburcu edileceği öğrenildi.
Türk Hava Yolları'nda (THY) kabin memuru olarak çalışan İnci Ece Taşan, Afrika'da çeçe sineğinin ısırması sonucu uyku hastalığına yakalanmıştı. İstanbul'a döndükten sonra fenalaşan Taşan, Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Hastalığı atlatabilmek için bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yardım talebinde bulunan Taşan'dan iyi haber geldi. Alman Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Başhekim Dr. Cengiz Uzun ve Alman Hastanesi Direktörü Şükrü Şimşir, İnci Ece Taşan'ın durumuna ilişkin basın açıklaması yaptı. Taşan'ın doktoru olan Uzun, "Tamamen iyileşti. Bir sıkıntı yok şu anda. Herhangi bulaşıcı bir durum yok. Geleceğe yönelik bir sağlık problemi de kalmadı" dedi.
Afrika ülkelerine gidildiğinde haber verilmesi gerektiğini ifade eden Uzun, "Bu tür ülkelere gidildiğini söylemek lazım. Öncesinde muhakkak önlem almak lazım. Çeşitli aşılar ya da ilaçlar kullanmak gerekiyor. Döndükten sonra gerekli kontrolleri yaptırmak lazım" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının ısrarlarını kıramayarak kameraların karşısına çıkan İnci Ece Taşan ise, "Daha iyiyim. Hiçbir sıkıntım kalmadı. Türk Hava Yolları'nın desteği de her zaman benimleydi. İlacı bulmam konusunda maddi manevi her şekilde yanımdaydılar. Hiçbir sıkıntım olmadı. Her şey gayet güzel ilerledi. Sineğin ısırmasını ben hissetmedim. Hastalığım geldikten bir iki hafta sonra ortaya çıkmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadım. Bir şekilde ilerledi. Kolumda morluk olmaya başladı. O morluktan sonra tedavi başladı. Daha önce böyle bir hastalık duymamıştım. Bu hastalığın daha önce olduğumuz aşılarla bir alakası yok. Tamamen bünyeyle alakalı. Hiçbir tedirginliğim yok artık. Çalışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.
(OY-ÇK-CC-Y)

21.02.2013 13:54:57 TSI

Editör: Wan Haber