Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Aydın Şubesi ile Aydın Ticaret Odası'nin işbirliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
Törene Aydın Valisi Kerem Al, Adnan Menderes Üniversites i(ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Vergi Dairesi Müdürü Mesut Yılmaz, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası(AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya ve kursiyerler katıldı.
KOSGEB İl Müdürü Turgut Gözen yaptığı konuşmada 2012 hedeflerine bazı nedenlerden dolayı ulaşamadıklarını söyledi. 2012'de 100 işletme hedeflediklerini kaydeden Gözen, "2012 yıl sonu itibariyle girişimcilik kurslarımız ile birlikte 78 işletme açtık. Bu ayın sonunda da 15 işletme açılacak" dedi.
Girişimciliğin önemini anlatan Gözen, "Girişimcilik ruhunu hayata geçirirken nelere riayet edilmesi gerektiğini iyi bilmeliyiz. Şu ana kadar açtığımız işletmelerin hiçbiri kapandı. Sadece 5'i yer değiştirdi" diye konuştu.
TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya 'da Aydın için önemli bir iş yaptıklarını ifade etti. KOBİ'lerin Aydın ticaretinde önemli yer tuttuğunu kaydeden Petekkaya, "Büyük işletmeleri ve sanayi kuruluşlarını küçük ve orta ölçeklilerle desteklemeliyiz. Bu lurslardaki amacımız iş bulmak değil, iş kurmak. Hayallerin gerçekleşmesine aracılık yapıyoruz. Ülkemizin doğal gaz ve petrolü yok. Ancak girişimci ruhu ve insan kaynakları mevcut" ifadelerini kullandı.
Petekkaya, parçalanan Sovyetler Birliği'nin girişimci ruh eksikliğinden dolayı parçalandığını sözlerine ekledi.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, odaların devletin teşviklerini kullandığını ifade etti. Küçük ve orta ölçekli işletmelerle ürünlere katma değer katıldığını ifade eden Dokuzlu, "Bu kurslara katılanlar, çok sayıda işletmesi bulunan sektörlere başvurmasınlar. Hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Aydın Valisi Kerem Al ise, ülkenin temel sorununun istihdam ve iş olduğunu söyledi. AydıN'da önemli bir iş potansiyeli olduğunu söyleyen Al, sertifika alanları tebrik etti.
Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
(GY-MB-İK)

08.01.2013 14:15:58 TSI

Editör: Wan Haber