Zafer Havalimanının kullanımı ve gelişimi ile ilgili konuların görüşülmesi amacıyla Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir çalışma toplantısı düzenlendi.
Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, UTSO Meclis Başkanı Osman Zeki İşman, Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, çevre il ve ilçelerin sanayi odaları temsilcileri ile belediye başkanları katıldı.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet Zafer Havalimanının Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya illerine hitap ettiğini belirterek, havalimanının kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen strateji ve politikalar üzerinde fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.
Zafer Havalimanının Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya için önemli olduğuna dikkat çeken Vali Mehmet Ufuk Erden, "Bölgenin sosyoekonomik ve turizm açısından kalkınmasında Zafer Havalimanının önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Yurt içi ve yurt dışı hızlı ve kaliteli bir ulaşım ağına bağlanılması, Uşak'ın bu havalimanından en iyi şekilde faydalanması; turizm, hizmet ve sanayi sektörlerine olumlu katkı sağlayacaktır. Umuyorum ki bu toplantıyla havalimanının işlevselliğinin arttırılması ve gelişmesi adına faydalı bir yol alınacaktır" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından havalimanının kullanımı, işlemesinin teşvik edilmesi ve havalimanın etrafında özel gelişim bölgelerinin planlanması konusunda gurup üyeleri görüşlerini açıkladılar.
(KY-İK)

24.12.2012 16:11:44 TSI

Editör: Wan Haber