Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, bu ay içerisinde yapılması planlanan odalardaki seçimlerin ertelenmesini değerlendirdi. UTSO olarak seçimleri Mayıs ayının ilk haftasında yapacaklarını söyleyen Kuvvet, "Meclisimizde kadın üyelerimize daha fazla yer vereceğiz ve meclis ile meslek komitelerimiz 10 yaş gençleşecek" dedi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, seçimleri Mayıs ayının ilk haftasında yapacaklarını belirterek şuan için seçimlere tek liste ile gidilmesi yönünde bir eğilim olduğunu söyledi. Seçimlerden kendisinin Yönetim Kurulu başkanlığı'na aday olacağını da belirten Kuvvet, "Dengeleri koruyarak hiç kimseyi dışlamadan her kesimden arkadaşlara listemde yer vermeye çalışacağım" dedi. Bir süre önce UTSO seçimlerinde başkanlık adayından çekildiğini açıklayan Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim karahallı'ya da uzlaşmanın sağlanması adına attığı adım nedeniyle teşekkür eden Mustafa Kuvvet, "Belki de uzun yıllar sonra ilk defa seçimlere tek liste ile gitme şansı yakalayacağız" dedi.
Tek liste ile seçime gidilmesi yönündeki eğilime rağmen isteyen herkesin aday olarak listesini hazırlayabileceğini ve bunun demokratik bir hak olduğunu da kaydeden UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, "Seçimleri Mayıs ayının ilk haftasında yapacağız. Hazırlıklara başladık. Listemde hiçbir gurubu ve kişiyi dışlamadan tüm kesimlere yer vermeye gayret ediyorum. Bu seçimlerde sadece sanayicilere değil ticaret erbabına da önem vereceğiz. Aslında yönetim olarak bir süredir ticaret erbabımıza da daha fazla önem veriyoruz. Çünkü bugüne kadar hep sanayici ön planda tutuldu. Biz bunun yanlış olduğunu düşünerek sanayicilerimizle ticaret erbabımıza eşit mesafede olmayı doğru bulduk. Mayıs ayındaki seçimlerde ayrıca meclisimizde gençlere ve kadınlara daha fazla yer vereceğiz. Meclisimiz ile meslek komitelerimiz 10 yaş gençleşecek. Bundaki amacımız dinamizmi arttırarak daha başarılı işleme imza atmak. Yeni dönemde gençler ve kadınlar UTSO'nun projelerinde, çalışmalarında ve kent için atılacak önemli adımlarda eskisinden daha etkin rol oynayacak daha fazla söz sahibi olacak" dedi.
(KY-İK)

02.02.2013 14:48:26 TSI

Editör: Wan Haber