Uşak Ticaret ve Sanayi odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, şehrin sorunlarını kısa vadede çözüme kavuşturmak ve kente yatırımcı çekebilmek için birlik beraberlik içerisinde Ankara'daki lobi faaliyetlerine önem vereceklerini söyledi.
UTSO Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Kuvvet, kent ekonomisinin güçlenmesi, istihdamın ve üretimin artarak devam etmesi için yeni yatırımcıya ihtiyaç olduğunu bildirdi. 2012 yılını değerlendirdiği toplantıda özellikle Ankara ve İstanbul gibi şehirlerdeki lobi faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Mustafa Kuvvet, "İlimize hizmet getirmek için Ankara'daki önemli kurumlarda görev yapan bürokratlarla iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor" dedi.
Geçen yıl başlattıkları lobi çalışmalarını 2013 yılında da devam ettireceklerini ve herkesin bu konuda kendilerine destek olması gerektiğini belirten Mustafa Kuvvet, "İlimizi kalkındırmak için lobi çalışmaları çok önemli. Uşak'a hizmet getirmek için bakanlıklardaki ve önemli kurumlardaki bürokratla iyi ilişkiler kurmalıyız. Özellikle Ankara ve İstanbul'da belli aralıklarla toplantılar düzenleyip ilimiz için devlet yatırımı ve hizmet desteği talep etmeliyiz. Uşak bugüne kadar lobi faaliyetlerine önem vermedi. Ama bundan sonra birlik beraberlik içerisinde bu çalışmalara önem vereceğiz. Kentimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarından ve kamu görevlilerinden lobi faaliyetlerine destek olmalarınız istiyoruz" dedi.
Yeni teşvik paketinde Uşak'ın 3. bölgede yer almasının kendilerini şaşırtmadığını ancak 5084 kadar faydalı olmayacağını da belirten Kuvvet, "5084 kapsamında ilimiz yaklaşık480 milyon TL katkı aldı. Bu çok ciddi bir destek. Devletimize bu katkısı için teşekkür ediyoruz. Ancak istihdam ve üretimin devamı için teşvik devam etmeli. Yeni teşvikte 3. bölgede yer almamız gayet doğal. Bunda bir haksızlık yada olumsuzluk görmüyorum. Çünkü bu bölgeler oluşturulurken dikkate alınan 61 kriter var. Uşak bu kriterlerin çoğunda bölgemizdeki illerden daha iyi durumda. Örneğin eğitimde Uşak olarak biz komşu illerimizden daha başarılıyız. Bu nedenle Uşak olarak biz kendi işimize bakmalıyız. Zaten organize sanayi bölgelerimiz yeni teşvik sistemin 4. bölgede yer alıyor" dedi.
(KY-İK)

04.02.2013 12:04:57 TSI

Editör: Wan Haber