Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (UTSO) Mustafa Kuvvet, Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle ortaya çıkabilecek ekonomik olumsuzlukları bertaraf etmek isteyen Türkiye'nin yeni pazarlar keşfetmeye yöneldiğini söyledi.
Değişen ekonomik sistemde rekabet koşullarının her geçen zorlaştığını belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Şirketlerin hayatta kalmaları için yeni stratejiler üretmesi ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için yeni pazarlar keşfetmeye devam etmesi gerektiğini ve AB ülkelerindeki ekonomik sorunların kısa vadede çözümlenmesini hiç kimsenin beklemediğini söyleyen Kuvvet, "Güç dengelerinin değiştiği bu günlerde ülkemizin geleceği için ihracatımızı arttırmalıyız" dedi.
Türkiye'n in en büyük ihracat pazarı olan AB'deki ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığını ve düşen ihracat payının ilerleyen dönemlerde ekonomik sıkıntılara neden olabileceğini belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Avrupa'ya yaptığımız ihracat payının düşmesi ve ileriki dönemler için pozitif bir gelişme göstermemesi, zamanla farklı ekonomik sıkıntılar doğuracak. En büyük ihracat pazarımız olan Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik durgunluk, bizi yeni pazarları keşfetmeye yönlendiriyor. Güç dengelerinin değiştiği şu günlerde, ekonomimizin büyüyebilmesi için her zamankinden daha fazla ihracata ihtiyacı var. Değişmeler bu kadar hızlı yaşanırken iş adamlarına ülkenin ileri gitmesi adına önemli görevler düşüyor. İş Camiası aktif ve inovatif hareket içinde bulunmalıdır. Tabi ki odaların ve iş dünyasında yer alan diğer sivil toplum kuruluşlarının iş adamlarımıza bu konuda öncülük etmesi gerekiyor" dedi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracat konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını da belirten Mustafa Kuvvet, "İlimizin İhracatını arttırmayı birincil önceliğimiz haline getirdik. Ülke gündemine ve hedeflerine paralel olarak, il bazında dış ticaret ile ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. URGE projesi ile ivme kazandırdığımız dış ticaret faaliyetlerimize Kasım ayını Dış Ticaret Ayı ilan ederek bir yenisini daha ekledik. Bu ay gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle dış ticaret yapan firmalarımızı, getirdiğimiz uzmanların bilgi ve tecrübe paylaşımları ile buluşturmak ve farkındalık yaratmak istedik. Bu kapsamda üç farklı organizasyon düzenledik. İhracat konusunda üyelerimize farklı bakış açıları katmak ve ilimize katma değer sağlamak için projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.
(KY-İK)

05.12.2012 12:52:15 TSI

Editör: Wan Haber