Tiyatro duayeni, yönetmen, Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç'un konuk olduğu programda, büyük Usta alkışlarla karşılandı. Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlik boyunca Kuruç'un ailesi, dostları, öğrencileri, meslektaşları ve izleyicileri duygu dolu anlara tanıklık etti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bozkurt Kuruç'un ailesinin yanı sıra tanınmış tiyatro sanatçıları Fikret Tartan, Önder Alkım, Gürol Tonbul, Olcay Poyraz, Ekrem Kocaçal; Prof.Dr.Özdemir Nutku ve eşi Hülya Nutku, TRT spikeri Fikret Alan, Dramaturg Haluk Işık, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş ve Devlet Tiyatrosu ailesi katıldı.
KURUÇ İZMİR'E YERLEŞTİ
Usta'ya Saygı programının İzmir ve hatta Türkiye kamuoyunda ses bulmaya başladığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'e yerleşen Bozkurt Kuruç'a şu sözlerle 'hoş geldin' dedi: "Bugün bu salonda Bozkurt Kuruç'la birlikte Türk tiyatrosunun çok önemli yapıtaşları bir araya geldi. Sanatçının en önemli özelliği alkışın değerini çok yoğun yaşaması, hatta alkışla yaşaması. Bir siyasetçi zaman zaman alkışlanır, sanatçı ise her gün alkışlanır. Bozkurt Kuruç da sadece sanatçılığıyla değil, rejisörlüğü, öğrenci yetiştirmesi, yöneticiliğiyle her gün alkış aldı. Türkiye'nin her yerine, en ücra köşelere tiyatroyu götürdü. Bugün Türk Tiyatrosu'nun bir Anıt ismini konuk etmek ne kadar güzel. Yine ne güzel ki o artık İzmirli."
Başkan Tartan, İzmir'de gerçek anlamda bir şehir tiyatrosu kurulma zamanının geldiğini ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "İzmir'de bu kadar değerli sanatçı varken bu önemli sanatçılara kucak açacak bir şehir tiyatrosu kurulma zamanı geldi. Toplumun geleceğine duyulan sorumluluk gereği de bunun yapılması lazım. Elbette bir takım altyapı çalışmaları vardır ancak en kısa zamanda, hep birlikte taşın altına elimizi koyarak İzmir'e şehir tiyatrosu kazandırmamız gerekiyor."
HER ŞEYİN TEMELİ İNSAN SEVGİSİ
Usta sanatçı Bozkurt Kuruç'u sevenleriyle bir araya getiren programda, dostlarının anlattığı anılar alkışlarla süslendi. Kahkahalar ve duygusal anlar iç içe yaşandı. Bozkurt Kuruç'un yaşamını anlatan belgesel film ise tiyatroya adanmış bir hayatı gözler önüne serdi. Etkinlik sonunda dostlarını sahnede selamlayan Kuruç, dakikalarca ayakta alkışlandıktan sonra, gıyabında bunca güzel ey duyunca "Sen neymişsin be abi..." demeden durulamayacağını söyleyerek esprilerle söze başladı. Bir ömrün kolay geçmediğini ifade eden Kuruç, dostlarına teşekkür ederek şöyle konuştu: "Bir ömür kolay geçmiyor, ancak o ömrün en güzel yanı insan sevgisi. Birbirine kızanlara hep 'sev onu' dedim. Sevgi kılıç gibidir. Çok acımasızdır ama çok değerlidir. Ben her zaman öğrencilerime birbirlerini, yaşadıkları ülkeyi, ulusunu sevmeyi ve daha da değer katabilmek için bir şeyler yapmayı söyledim. Bize bu ülkeyi sevmeyi öğreten çok değerli hocalarımızı da anmak istiyorum. Bizim halkımız, onlara ne verirseniz onu alır ve göğe merdiven kurar. Bunu köylerde öğrendim. Bu yüzden hep sevgi, güzellik verelim. Her şeyin temelinde insan sevgisi var."
(AH-Y)

02.02.2013 11:11:35 TSI

Editör: Wan Haber