Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sinemaya Seyirci Kalmayacağız' fikrinden hareketle bu yıl ikincisini düzenlediği 'Karagöz Sinema Atölyesi'nin ilk dersinde ünlü oyuncular tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı.
Meraklılarına sinema sektörüyle ilgili teorik ve pratik bilgiler vererek, seyirci kalitesini artırmayı hedefleyen ve sinemaya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sunan atölyeye katılanlar, ünlü sanatçılarla bir araya geldi. Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde kursiyerler, 'Adalet Sizsiniz' oyununun oyuncuları Rutkay Aziz ve Taner Barlas ile oyun yazarı Ümit Denizer'e merak ettikleri soruları sordular. Sanatçılar, tecrübelerini anlattıkları söyleşide oyunculukla ilgili samimi açıklamalar yaptılar. Bursa'da gerçekleştirilen eğitimin genç sanatçı adaylarının ve kaliteli izleyicinin yetiştirilmesi adına çok önemli olduğunu söyleyen sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi'ni bu projeden dolayı tebrik ettiler.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, 'Karagöz Sinema Atölyesi' ile sinemaya gönül verenleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Karakoç, sanatçılara kitap hediye etti.
(MŞ)

07.01.2013 15:04:08 TSI

Editör: Wan Haber