İZMİR - Uluslararası Turizm Fuarı (Travel Turkey Fair) çerçevesinde, 7-8-9 Aralık 2012 tarihleri arasında, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği'nin düzenlediği Aşçılar Yarışması'nda usta aşçılar yarıştı. Şefler, yemeklerinde su ürünlerini kullanarak hünerlerini sergiledi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)'nun desteklediği, bu yıl ikincisi düzenlenen Aşçılar Yarışması'nda, şefler balıklarla güzel yemekler hazırladı. Yarışmada, birbirinden lezzetli Ege yemekleri ve su ürünleriyle yapılan sunumlar ortaya çıktı.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih İşliel, "Uluslararası boyutta bir yarışma olan Aşçılar Yarışması'nın İzmir'de yapılması çok anlamlı. Bu etkinlikte, gördüm ki levrek, çipura ve alabalığı, yemeklerinde kullanan aşçılar harikalar yarattı." dedi.

STG olarak, tanıtım faaliyetlerini artırarak devam ettireceklerini, bu çerçevede her türlü etkinliği değerlendirdiklerini kaydeden İşliel, şöyle devam etti: "Nisan ayında gerçekleşecek olan Turizm Haftası'nda, STG olarak vereceğimiz katkılar doğrultusunda Türk su ürünleri yemekleri gibi bir konseptle güzel bir yarışma gerçekleştirmek üzere çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz. Bu gibi yarışmaların olması çok güzel, önümüzdeki sene bu yarışmanın su ürünleri ile yapılan yemeklere özel kategorilerle ve özel balık şovlarıyla daha da geliştirilmesine, bu sene olduğu gibi STG olarak katkı sağlayacağız. Haftada 'İki Gün Balık Yaşam Boyu Sağlık' sloganımızın arkasında durarak, her eve balığın girmesini sağlamaya gayret edecek, herkese balık yemenin önemini anlatmaya devam edeceğiz."

İzmir Aşçılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Nejdet Polat ise yarışmaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Amacımız, burada güzel bir organizasyon yapmak ve EXPO sürecine destek olmak, aynı zamanda Türk ürünlerini yurt dışından gelen konuklarımıza tanıtmak ve şeflerimizin hünerlerini sergileyecekleri bir platform oluşturmaktır. Ege dediğimizde zeytinyağı ve balık olmadan bir yemek düşünülemez. Ege'nin incisi olan balık ve zeytinyağı ürünlerinin daha fazla kullanıldığı, şeflerimizin hünerleriyle birleştiğinde olağanüstü lezzetler ortaya çıkaracağı yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Editör: Wan Haber