Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümü, yaptığı bir gafında "Madrit" olarak adlandırdığı Mardin'de üzüntüyle karşılandı.
Mardin'in Midyat ilçesinde kaçırılan rahip haberini son dakika olarak verirken Mardin için 'Madrit' diyen Mehmet Ali Birand'ın ölümü, şehirde üzüntüyle karşılandı. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mehmet Nezir Güneş, Birand'ın medya kesiminde veyahut vatandaş arasındaki sempatikliğinin her zaman bu dil sürçmeleriyle olduğunu belirtti. Dil sürçmelerinden birinin de Mardin'i 'Madrit' yapması olduğunu hatırlatan Güneş, "Bizler Mardinliler olarak bir süreliğine bile olsa Mehmet Ali Birand'ın Mardin'i Madrit olarak anmasına sevinmiştik. Benim için Mehmet Ali Birand'ın ayrı bir yeri var. Özellikle ortaokul döneminden itibaren daha televizyonla tanışmadan 32. Gün ile tanışmış bir insan olarak yıllar boyunca tüm programlarını şüphesiz kesintisiz bir şekilde takip etmişimdir. Onunla birlikte de Mehmet Ali Birand'ın bir nevi gazetecilik okulu diye vasıflandırdığı 32. Gün'deki ekip arkadaşlarının bugün Türkiye'nin bütün televizyon kanallarında ana haber bültenini sunanlardan tutun tartışma programlarını yönetenlere kadar bulunmaları Mehmet Ali Birand'ın değerini ortaya koyuyor. Kendisinin vefat haberiyle beraber 71 yaşında olduğunu öğrendim. Bu yaşına rağmen o enerjisini, o azmini öğrenmem bir kez daha ona karşı olan sempatimi arttırdı" dedi.
Birand'ın ölümüne üzüldüğünü belirten Ali Kumaç adlı vatandaş ise, ailesine başsağlığı diledi. Kumaç, "Mehmet Ali Birand'ı Mardin'de bir papaz kaçırma olayıyla tanıyorum. Mardin diyeceğine Madrit dedi. Madrit'e benzettiği için çok teşekkür ederim. Bir anı olarak kaldı bizde. Allah rahmet etsin" diye konuştu.
Rıdvan Fidan adlı vatandaş da, Birand'ın unutulmayacak bir gazeteci olduğunu söyleyerek, "Mehmet Ali Birand'ın böyle bir sözü vardı, bir anda meşhur olmuştu, bir anda Mardin'i Madrit yapmıştı. Allah tahsilatını affetsin, sevenlerine baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
(MA-AKK-CC-Y)

18.01.2013 13:42:30 TSI

Editör: Wan Haber