Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Birand'ın cenaze törenine siyaset, basın, spor, iş ve sanat dünyasından tanınmış insanlar katıldı.
Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Doğan TV Center'da düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Öğle namazına müteakip düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Harp Akademileri Komutanı Raif Akbaş, eski Başbakan Mesut Yılmaz, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamı Ali Ağaoğlu, Fatih Terim, Acun Ilıcalı, Rakel Dink, Uğur Dündar, Ali Kırca, Abbas Güçlü, Soner Yalçın, Nedim Şener gibi çok sayıda gazeteci, siyaset, spor sanat ve iş dünyasından insan katıldı.
Törene katılanlar, Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur ve gelini Caterina Birand'a taziyelerini iletti. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Birand için helallik alındı. Daha sonra Birand'ın cenazesine oğlu Umur Birand, Bakan Bağış, Ali Kırca gibi birçok tanınmış isim omuz verdi. Birand'ın cenazesinin araca götürülüşü sırasında binlerce kişi ellerindeki karanfilleri tabutun üzerine attı. Bu sırada, cenaze aracına binen Umur Birand, aracın camından babasının tabutuna baktı ve gözyaşlarına boğuldu. Birand'ın tabutunun üzerine torununun patiği konulurken, bir grup Galatasaray taraftarı da takımlarına ait bayrak ve atkıyı tabutun üzerine yerleştirdi. Cenaze törenine katılan binlerce kişi, alkış ve gözyaşları içerisinde Birand'a veda etti.
Usta gazeteci Birand'ın cenazesi, defnedilmek üzere Anadolu Hisarı'nda bulunan aile kabristanına götürüldü.
(EY-MA-ET-OK-Y)

19.01.2013 13:45:19 TSI

Editör: Wan Haber