KAYSERİ - Haki-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçmişte şikayet ettikleri birçok konunun çözüme kavuştuğunu ve bugün artık şikayet konusu olmadığını ifade etti.

Salim Uslu, Kayseri Hak-İş temsilciliğini ziyaret etti. Uslu'yu Hak-İş Kayseri İl Temsilcisi, Hizmet - İş Şube Başkanı Halil Özdemir ve Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı diğer sendika başkanları ve temsilciler karşıladı. Uslu'nun yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Halil Özdemir, "Onursal Başkanımızın ziyareti bizleri onurlandırdı." dedi.

Sendikalar Kanunu hakkında bilgi veren Salim Uslu, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.
Uslu, "Dün şikayet ettiğimiz konulardan birçoğu bugün şikayet konumuz bile değil. Mesela İMF her konuşmamızda şubelerden genel merkeze kadar konuşan herkes IMF defol diyorduk. Niye IMF bulunduğu her ülkeye şartlar dayatıyordu. Büyümeyi bırakacaksınız, istihdam artırmayı bırakacaksınız, sadece sizin için önemli olan borç döndürmektir, borçlarınızı nasıl ödeyeceğinizi düşünün. Şimdi çok şükür IMF yok bitti. Her toplantıda her konuşmamızda Zorunlu Tasarruf Fonu tasfiye edilsin derdik. Konut Fonu tasfiye edilsin derdik, hastanelerdeki çile sona ersin derdik, şimdi isteyen istediği doktora, istediği hastaneye gidebiliyor. Üniversiteler daha rahat, Sigorta Hastanelerini hiçbirimiz unutmadık. Nerdeyse hasta başına bir dakikalık muayene süresi bile düşmüyordu. Şimdi istediğiniz özel hastaneye üniversite hastanesine gidebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İşçi ve işveren sendikalarının pozisyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uslu, "Dünkü sözlerinin arkasında durabilme başarısını gösterende sorunlu sendikacılık anlayışının gereğinde dünya sendikal hareketiyle aynı dili kullanıp aynı yol haritasına sahip olanda Hak-İş konfederasyonudur. Türk çalışma hayatının ve çalışanların Hak-İş'e ihtiyacı vardır. Bundan sonrada Hak-İş'e daha fazla sahiplenerek her işçinin Hak-İş'e ulaşmasını sağlamak gibi bir görevimiz var. Hak-İş misyonu, sorumlu, ilkeli, onurlu ve tutarlı sendikacılığın hem ekonomik kalkınma, hem sosyal gelişme, hem de toplumsal denge açısından önemli. Yarın ki, Türkiye'yi Hak-İş'in fikri ve kadroları inşa edecek." diye konuştu.
CİHAN

Editör: Wan Haber