Uşak'ta 18 Aralık günü geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede bugün beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Resul Aydın'ın iç organları, 7 hastaya hayat verecek. Oğlunun organlarını bağışlayan anne Ayfer Aydın, "Ben çok ağladım, 'başka çocukların annesi ağlamasın' diye oğlumun organlarını bağışladım. Tek isteğim nakil olan hastalarla görüşmek" dedi.
Uşak kent merkezinde bulunan Bir Eylül Sanayi Sitesi girişinde akşam saatlerinde bir otomobille motosikletin çarpışması sonucu İbrahim Yılmaz, Bahattin Seçkin ve Resul Aydın yaralanmıştı. Kazada ağır yaralanan 15 yaşındaki Resul Aydın'ın tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde bugün saat 10.00 sıralarında iç kanamaya bağlı olarak beyin ölümü gerçekleşti. 15 yaşındaki gencin ailesi ölüm haberi üzerine büyük bir üzüntü yaşadı. Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, organ bağışı için aile ile görüştü. Aile doktorların telkini üzerine büyük bir fedakarlık göstererek oğullarının iç organlarını bağışlamayı kabul etti. Ailenin kararı üzerine İl Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Ege Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçti. Resul Aydın'ın iç organlarını almak üzere İzmir 9 Eylül, Tepecik ve Koşuyolu hastanelerinden ekipler Uşak'a doğru yola çıktı. Dr. Zafer Aydın, fedakar aileye teşekkür ederken Aydın'ın organlarının 7 hastaya hayat vereceğini söyledi.

"ORGANLAR ÇÜRÜYECEĞİNE ANNELER SEVİNSİN İSTEDİM"
Oğlunun iç organlarını bağışlama kararı alan acılı anne Ayfer Aydın, herkesi organ bağışında bulunmaya davet ederek, "Bağışlamasaydım oğlumun organları çürüyüp gidecekti. Tek isteğim nakillerden sonra oğlumun kalbini, ciğerini, böbreğini taşıyan hastalarla bir araya gelmek. Onlarla tanışmak" dedi. Oğlu Resul Aydın'ın sanayide aile bütçesine katkı sunmak amacıyla çalışıyor olduğunu ve kazayı da iş dönüşü eve gelirken yaptığını söyleyen anne Ayfer Aydın, "Ben oğlumu yaşatamadım başkaları yaşatsın. Kime nakil oluyorsa tanışmak istiyorum. Ben ağladım başka anneler ağlamasın. Ben yaşatamadım, kurtaramadım onlar kurtarsın. Benim oğlum 17 yaşındaydı, yıl başında doğum günü vardı. Her yıl doğum günü partisi yapıyorduk. Pasta alıp kutluyorduk. Bu senede kutlayacaktık ama olmadı. Ekmek parası kazanmak için çalışıyordu evladım. Evladımın organları toprak altında çürüyüp gideceğine 4 yada 5 anne sevinsin. Benim oğlumun kalbi kimde yaşıyorsa ben onunla tanışmak istiyorum. Oğlumu Yukarı Karacahisar köyünde kayın validemin yanına defnedeceğiz. Çünkü kayınvalidem torununu çok seviyordu " dedi.

UŞAK YİNE ÖRNEK OLDU
Organ bağışı noktasında Uşaklı ailelerin duyarlı bir tutum sergilediğini ve son bir yıl içerisinde 4 ayrı bağış gerçekleştirildiğini belirten İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ise, "Uşak organ nakli konusunda Türkiye'nin en duyarlı illerinden bir tanesi. Duyarlı ailelerimiz sayesinde Uşak ilk ve dördüncü yüz nakilleri ile organ nakli tarihine geçti. Son bir yılda 4 organ bağışı oldu. İlk ikisi Türkiye'nin ilk ve 4. yüz nakilleriydi. Resul Aydın kardeşimizin iç organları 7 ayrı hastana hayat verecek. Şuanda ekipler yola çıktı ve gecenin ilerleyen saatlerinde organlar alınacak. Şuanda zamanla yarış devam ediyor. Bu yarış organlar alınıp nakledilinceye kadar devam edecek. Ben bir kez daha bağış kararı alan ailemize teşekkür ediyorum" dedi.
(KY-YHY-Y)

24.12.2012 20:16:22 TSI

Editör: Wan Haber