UŞAK - Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, arıtma tesisi için hazırlanan projenin ihalesini yaptıklarını söyledi. Bir basın açıklaması yapan Karahallı, UKOSB ve Uşak E Tipi Cezaevi ile birlikte yürütülen atık su arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasına yönelik proje hakkında bilgi verdi.

Projenin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın Sürdürülebilir Kırsal Kentsel Altyapı Destek Programı (SÜKAP) kapsamında 678 bin 360 TL hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Karahallı, günlük 16 bin metreküp olan arıtma tesisi kapasitesini 24 bin metreküpe çıkaracaklarını kaydetti. Cezaevinin evsel atık sularının da aynı tesiste arıtılacağını belirten UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Karahallı, şunları söyledi: "Projemiz yaklaşık beş ay önce başladı. Hedefimiz, belirlenen tarihten önce tamamlamak. Proje ortağımız olan Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun evsel atık suları tesisimizde arıtılacak. Bölgemizde üretim yapan firmaların endüstriyel ve evsel atık suları, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği standartında arıtılmaya devam edecek. Dokuz Sele Deresi ve Büyük Menderes Nehri'ni kirletmekten kurtulacağız. Ayrıca tesisteki kapasite arttırımıyla bölgede yeni yatırımlar ve istihdamın önü açılacak."

Projeyle arıtma tesisinde iki tane daire şeklinde havuz inşa edileceğini, üçüncü biyolojik arıtma havuzuyla dengeleme havuzunun ise donanımının arttırılacağını ifade eden İbrahim Karahallı, şu bilgileri verdi: "Projenin toplam bedeli 1 milyon 746 bin 400 lira olup 1 milyon 68 bin lirasını biz, 678 bin 360 lirasını ise SÜKAP karşılayacak. Yaptığımız yenilikler ve yatırımlar, arıtma tesisini en iyi şekilde çalıştırmaya yöneliktir. Sistemi yenilemezsek, bu tesisi çalıştıramayız. Kapasite arttırımındaki amacımız, çevreye kirli su vermemektir." CİHAN

Editör: Wan Haber