Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek ve öğrencilerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla Uşak Üniversitesi' ile seramik firması Serenova arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Uşak Üniversitesi ile seramik sektöründe faaliyet gösteren ve UMPAŞ Holding'e bağlı Seranova firması arasında üniversiteli gençlerin istihdamına yönelik protokol imzalandı. Uşak Üniversitesi Bir Eylül kampüsündeki törende protokol, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ile UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Alper arasında imzalandı. Protokol kapsamında, Uşak Üniversitesi'ne bağlı Banaz Meslek Yüksekokulu'nda Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü öğrencilerinin Seranova'da istihdamına yönelik teorik ve pratik eğitim ve öğretim işbirliği geliştirilecek. Bölüm öğrencileri müfredatta yer alan derslerin pratik uygulamalarını, üretim süreçlerini yakından tanıyarak geliştirme imkanına sahip olacaklar. Protokol kapsamında, mezun olan öğrenciler arasından kriterleri yerine getirenler ilgili firmada istihdam edilecek.
İşbirliği protokolünden duydukları memnuniyeti ifade eden UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, gençlerin önünü açarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını, önümüzdeki dönemlerde mezun olan öğrencilerin bir bölümünü her yıl düzenli olarak istihdam edeceklerini söyledi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemi ifade ederek, son bir yıl içerisinde attıkları adımlarla işbirliğini fiiliyata döktüklerini söyledi. Uşak Üniversitesi'nin bulunduğu kente faydalı olan, bilim üreten ve ürettiği bilim kullandıran bir kurum haline geldiğini de söyleyen Rektör Çelik, " Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda bölüm, fakülte ve uygulama merkezleri açmaya çalışıyoruz. Üniversite-sanayi işbirliği her daim dillendirilen ancak uygulamaya gerilemeyen bir olguydu. Biz bunu değiştirerek işbirliğini fiiliyata dökmeye başladık. Organize sanayi bölgelerimizle yaptığımız işbirliği protokolleri ve projelerle işbirliğini geliştirdik. Bugün imzaladığımız protokolü de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Protokolle öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratiğe dökecek ve iş hayatını yakından tanıma imkanı bulacak" dedi.
(KY-İK)

19.02.2013 10:30:44 TSI

Editör: Wan Haber