Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, sanatsal etkinliklerin kent yaşamındaki önemine değinerek, kültür ve sanat etkinliklerine gereken desteği vermye çalıştıklarını söyledi.
Uşak Belediyesi kültürel ve sanatsal etkinliklerin daha iyi ortamlarda gerçekleşebilmesi amacıyla inş ettiği "Sanat Galerisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Galerisi'nin açılışına Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, ünlü ressam Devrim Erbil ve davetliler ile öğrenciler katıldı. Sanat Galeri'nin açılışından sonra davetliler ünlü Ressam Prof. Dr. Devrim Erbil'in açtığı resgiyi gezdi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan törendeki konuşmasında Sanat Galeri'nin açılmasında kendilerine destek veren Devrim Erbil'e teşekkür etti.
Hizmete açılan "Sanat Galerisi'nin" çeşitli sergi ve etkinliklere ev sahibi yapacağını söyleyen Vali Mehmet Ufuk Erden, konuşmasında kültür ve sanat etkinliklerinin kent yaşamındaki önemine vurgu yaptı. Uşak halkının sanata ve sanatçıya büyük ilgi duyduğunu ancak bugüne kadar sanat adına yapılanların yeterli olmadığına da dile getiren Vali Mehmet Ufuk Erden, "Uşak halı sanata ve sanatçıya ilgi duyuyor. Kent yaşamında Sanat Galerisi ve sanatsal etkinlikler büyük önem taşıyor. Açılışını yaptığımız galerinin önemli etkinliklere ev sahipliği yapacağını düşünüyorum" dedi.
Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise konuşmasında, " Sanatın hak ettiği yerlerde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ressamların, heykeltıraşların ve buna benzer sanatları yapan sanatçıların eserlerini sergileyecekleri bir alan yoktu. Sanatı seven halkımızın daha güzel ortamlarda sanatçıların eserlerini izleyebilmeleri için böyle bir alana ihtiyaç vardı. Galeri 265 metrekare alanda hizmet verecek ve 70 bin TL'ye mal oldu. Bu Galerinin açılmasında hemşerimiz olan Devrim Erbil hocamızdan büyük destek gördük. Bize güç verdi. Her türlü ayrıntısına kadar ilgilendi. Bizde galerideki ilk sergiyi kendisinin açmasını kararlaştırdık" dedi.
Ünlü Ressam Devrim Erbil de uzun yıllar sonra baba ocağına dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Baba ocağım olan bu topraklara olan borcumu ödeme imkanını bana veren belediyemize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte kentteki sanat etkinliklerine katkı vermeye çalışacağım. Aslında bugün yerel bir sanatçının sergisi ile açılış yapacaktık. Ancak belediyemiz benim sergimle açmayı uygun gördü. Uşaklı hemşerilerimin sanata ve sanatçıya olan ilgisini biliyorum. Hep birlikte güzel etkinlikler yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
(KY-İK)

16.01.2013 15:43:39 TSI

Editör: Wan Haber