Uşak'ta, jandarma tarafından düzenlenen tarihi eser operasyonunda, çeşitli dönemlere ait 163 parça tarihi eser ile iki savunma tipi el bombası bulundu. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Banaz İlçesine bağlı Yeniceköy'de bir şahsın tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ihbarını alarak harekete geçti. Jandarma ekipleri ihbar üzerine Y.İ'nin evine baskın düzenledi. Evde ve bahçesinde yapılan aramalar sonucu çeşitli dönemlere ait 163 parça tarihi eser ele geçirildi. Jandarma ekipleri ayrıca evin bahçesinde gömülü 1993 yılı MKE yapımı iki el bombası ele geçirdi. Savcılık kararı ile yapılan aramalar sonunda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Y.İ. ile oğlu R.G. gözaltına alındı.
Operasyonda ele geçirilen el bombalarını şahısların nereden temin ettiği araştırılırken zanlıların el bombalarını tarihi eser kazılarında mezarları patlatmak amacıyla kullandıkları öğrenildi. Bu arada operasyonda ele geçirilen eserler arasında heykeller, sikkeler ve toprak kaplar gibi kıymetli parçaların bulunduğu bildirildi.
(KY-HO-Y)

12.02.2013 11:17:23 TSI

Editör: Wan Haber